Animale de companie

#grecia #delfini #comportament delfini #inteligenta delfini

Delfinii ar putea fi capabili sa inteleaga moartea

O specie de delfini din Grecia a fost observata reactionand diferit la moartea unui membru al grupului. Acest fapt i-a facut pe cercetatori sa se gandeasca la posibilitatea ca delfinii sa fie capabili sa inteleaga conceptul de moarte.



Studiul cercetatorilor greci a demonstrat ca delfinii au neuroni specializati ce au legatura cu empatia si intuitia, si pot avea chiar o reactie complexa la moarte. In anul 2007, Joan Gonzalo a observat comportamentul unei mame delfin la moartea puiului ei nou-nascut. Aceasta a ridicat puiul deasupra apei, in ceea ce parea a fi o incercare de a-l face sa respire.

Un an mai tarziu, Joan Gonzalo a descoperit un grup de delfini care inconjurau un pui in varsta de aproximativ 2-3 luni care inota cu dificultate. Grupul parea stresat, inotand neregulat. Adultii incercau sa ajute puiul sa stea la suprafata, dar acesta se scufunda.

Cateva specii de animale inteligente si sociale , cum ar fi gorilele, cimpanzeii si elefantii, pot manifesta un comportament specific la decesul unui alt animal. Acest comportament a fost interpretat de cercetatori ca asemanator jelitului, scrie New Scientist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului