Animale de companie

# tors pisici #pisici #animale #animale de companie

De ce torc pisicile?

Cine nu adora pisicile? Atunci cand le mangai torc iar acesta este un semn de bucurie pentru oamenii care le iubesc. Mai ales ca cei mai multi considera ca acest comportament al animalului indica o stare de bine, bucurie si multumire. Este insa adevarat? Tu stii care sunt motivele reale pentru care torc pisicile? Citeste articolul si afla raspunsul!

Cum torc pisicii?

Desi pare ca sunetul pe care il fac vine dintr-un organ diferit pe care oamenii nu il au, totusi pisicile emit sunetul prin corzile lor vocale. Acestea emit un semnal in sistemul nervos central si apoi il trimit prin muschi, ajungand intr-un final in corzile vocale. Practic este o vibratie rapida in aparatul lor vocal.

De ce torc pisicile?

Practic pisicile torc pentru ca s-au nascut sa faca acest lucru. Ele sunt invatate inca de la nastere, de pisica-mama, cum sa toarca. La inceput nu au ochi, iar mama ii ademeneste cu ajutorul acestei vibratii. Sunetul le ofera puilor confort, ii ajuta sa se ataseze de pisica-mama si se simt iubiti. Acesta este semnalul ca pot sa manance si sa fie protejate.

Mai tarziu pisicile invata sa toarca pentru o multitudine de lucruri. Ele pot sa exprime bucurie, entuziasm, afectiune, dar si sentimente negative, precum frica, foame sau faptul ca s-au imbolnavit. Se spune ca cel mai des arata afectiune, insa torsul le ajuta sa se linisteasca. De aceea isi ofera aceasta vibratie si atunci cand sunt bolnave si au nevoie de afectiune.

De ce toarce pisica in atat de multe situatii?

Pisicile tin cont de context, de moment, de ceea ce se intampla si de ce au invatat. Se adapteaza situatiei si exista sunete diferite pentru fiecare tip de context in care se afla. Se spune ca nu poti sa te intrebi de ce oamenii rad din mai multe motive, si, la fel, poti sa spui si despre torusl pisicii ca nu trebuie sa fie identic in momente diferite.

Torsul ajuta la vindecarea oaselor

Pisicile au o frecventa cu care torc, care este pozitiva pentru vindecarea oaselor. Desi pare ca nu ar putea sa fie adevarat, totusi astronautii folosesc acest tip de terapie, cand sunt in spatiu, pentru a-si mentine oasele functionale, deoarece acolo nu exista posibilitatea reala de miscare ca pe Pamant.

Cum poti sti ce iti transmite pisica prin tors?

Pisicile sunt interesate sa transmita informatii, asa ca nu trebuie sa iti faci griji. Daca esti atent la pisica ta, vei observa mici diferete intre modurile in care toarce sau emite alte sunete. Se spune ca atunci cand vrea mancare, va scoate un sunet mai inalt, care va atrage atentia mai mult asupra nevoii ei. Pisicile sunt inteligente, iar stapanii care sunt iubitori de pisici vor detecta usor diferentele. Cel mai frecvent motiv pentru care pisicile torc este in continuare bucuria de a primi atentie, de a avea si a oferi afectiune, asadar, de cele mai multe ori pisica primeste si daruieste iubire si multumire. Fiecare pisica este unica si are manifestarile ei, asa ca este bine sa cunosti unicitatea exprimarii sale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului