Animale de companie

#fobie pisici #frica pisici #teama pisici #teama #pisici #castraveti #animale #frica #animale de companie

De ce le este pisicilor frica de castraveti?

Pisicile sunt printre cele mai comune animale de companie, iar comportamentul acestora poate fi de multe ori absolut hilar pentru stapani. Poate te-ai amuzat si tu pana in acest moment la vizionarea unor videoclipuri amuzante in care pisicile par a fi foarte speriate de castraveti. Insa, aceste videoclipuri nu au doar o parte amuzanta, ci ascund si un adevar in spate.

In cazul in care te intrebi de ce pisicile au aceasta reactie sau pur si simplu ti-am starnit interesul acum, iata care sunt explicatiile care deslusesc de ce pisicilor le este frica de castraveti.

Castravetii le pot aminti pisicilor de serpi

Multi experti sunt de parere ca pisicile nu sunt speriate de castravetele in sine, ci de ceea ce acesta poate reprezenta pentru ele. Si, cu toate ca este o simpla teorie, si nu un raspuns clar, printre cele mai populare explicatii ale acestei frici este aceea ca un castravete le poate aminti pisicilor de serpi.

Din punct de vedere genetic, instinctul pisicilor este acela de a evita serpii, iar forma castravetilor le poate tine in alerta din acest punct de vedere. Iar daca iti doresti sa cunosti mult mai bine fricile si cauzele anumitor actiuni ale pisicii tale, nu ar fi rau sa te documentezi cat mai bine despre invatarea limbii animalelor.

Pisicile sunt speriate de ideea de a fi urmarite

Astfel, daca vrei sa ii faci o farsa pisicii tale si sa ii asezi in spate un castravete, cu siguranta aceasta nu va fi deloc amuzata de experienta traita. Probabilitatea acestei teorii conform careia pisicile sunt speriate atunci cand pare ca cineva sau ceva se furiseaza pe la spatele lor este intarita de alte videoclipuri virale in care pisicilor par sa le fie frica si de alte fructe si legume, precum mere sau banane.

Iar daca vei incerca sa furisezi ceva la spatele pisicii tale, vei observa cum aceasta va face tot posibilul pentru a se indeparta cat mai repede. Si, odata ajunsa intr-un loc sigur, va reevalua de la distanta ceea ce s-a intamplat.

Sa incerci sau nu sa iti sperii pisica?

Acum ca ai aflat despre posibilele explicatii privind frica pisicilor de castraveti, poti fi tentat sa experimentezi si tu pe pisica ta de acasa si sa ii urmaresti reactia. Insa, oricat de amuzante si haioase ar fi pentru stapani astfel de farse, fie cu castraveti sau cu alte fructe si legume, expertii recomanda totusi sa nu iti supui pisica la asa ceva.

O astfel de farsa aparent inofensiva poate afecta sanatatea pisicii tale. In momentul unei sperieturi atat de intense, animalul tau de companie ar putea sparge ceva, s-ar putea rani sau chiar ar putea dezvolta un stres prelungit. Asemenea oamenilor carora le este dificil sa isi revina dupa o sperietura zdravana, capatand o stare continua de panica si stres, si pisicile pot reactiona in acest mod. Incearca sa iti feresti pisica de astfel de sentimente si cauta moduri mai bune in care sa te joci cu ea, care sa ii faca placere si acesteia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea