Animale de companie

# hrana fara cereale #caini #hrana caini #animale de companie

De ce este hrana, pentru caini, fara cereale cea mai buna alegere pentru animalul dumneavoastra de companie?

Alegerea de hrana pentru caini fara cereale este o alegere din ce in ce mai frecventa in randul proprietarilor de caini. Este aceasta o tendinta temporara sau o schimbare dictata de cele mai recente recomandari ale oamenilor de stiinta care lucreaza la nutritia optima pentru caini? Poate orice caine sa manance hrana fara cereale sau acesta este un grup de alimente rezervat exclusiv cainilor cu alergii? Cititi argumentele care stau la baza alegerii unei hrane pentru caini fara cereale.

Alegerea hranei pentru caini fara cereale pe piata este in crestere - acest tip de hrana este oferit de aproape toate magazinele de animale de companie si din ce in ce mai multi proprietari de caini opteaza pentru hrana pentru caini fara cereale. Cititi mai departe pentru a afla daca cerealele din hrana pentru caini sunt doar un adaos inutil sau daca pot avea, totusi, un efect benefic asupra sanatatii si dezvoltarii cainelui dumneavoastra. Cainele tau - urmasul lupului

Primul si principalul argument pentru alegerea unei hrane pentru caini fara cereale este reprezentat de istoricul genealogic alimentar al cainilor. Cainii descind direct din lupi - iar acestia sunt cu siguranta carnivori. Prin urmare, carnea si grasimile ar trebui sa fie o componenta de baza a dietei oricarui caine. In acelasi timp, trebuie tinut cont de faptul ca animalele salbatice mananca maruntaiele impreuna cu carcasa.

Caine - nu lup

Cainele imparte aproximativ 90% din genele sale cu lupul, dar exista inca 10% de diferente intre ei, astfel incat dietele lor pot si, in multe cazuri, ar trebui sa fie usor diferite. Ca animal de companie, cainele are nevoie, pe langa carne si grasimi, de vitamine si minerale in dieta zilnica, precum si de fibre digestive - in caz contrar, poate avea probleme cu miscarile intestinale.  Toate aceste ingrediente trebuie sa fie echilibrate in mod corespunzator - proprietarii de caini care aleg alimentatia BARF in special stiu acest lucru - alcatuirea unei diete corecte nu este usoara, astfel incat alegerea de hrana caini gata preparata este adesea o alegere mai buna.

Pot cerealele din hrana pentru caini sa dauneze?

Cerealele in dieta unui caine nu sunt in mod inerent un lucru rau. In cantitati mici, acestea nu fac rau si pot avea un efect bun asupra digestiei - acest lucru depinde de rasa si chiar de circumstantele individuale ale cainelui respectiv. Problema apare atunci cand cerealele sunt administrate in cantitati excesive. De ce? In primul rand, pentru ca, in procesul de evolutie, cainii au dezvoltat amilaza salivara doar destul de recent. Aceasta este o enzima care descompune carbohidratii. Prin urmare, o cantitate excesiva de cereale in hrana unui caine poate, in cel mai bun caz, sa provoace probleme digestive, care se manifesta prin diaree si gaze, iar in cel mai rau caz poate contribui la aparitia unei boli pancreatice. Cerealele pot provoca, de asemenea, alergii alimentare si pot contribui la aparitia leziunilor canceroase. Continutul de cereale din hrana unui caine ar trebui sa fie in mod optim in jur de 10%, si cu siguranta niciodata mai mult de 20%.

Daca poti, alege o hrana pentru caini fara cereale!

Atata timp cat cainele dumneavoastra tolereaza bine alimentele fara cereale - mai ales, nu are probleme digestive, alegeti hrana pentru caini fara cereale. In afara de faptul ca, asa cum am mentionat mai sus, cerealele pot afecta negativ sanatatea cainelui, alimentele fara cereale au, in general, o compozitie mai buna. Cerealele sunt considerate a fi un adaos de umplutura relativ ieftin pentru alimente de calitate inferioara - astfel incat celelalte ingrediente folosite in acestea, inclusiv carnea, sunt adesea de calitate inferioara celor folosite in alimente mai scumpe.

Atunci cand alegeti o hrana pentru caini, cititi ingredientele!

Indiferent daca alegeti o hrana pentru caini fara cereale sau cu adaos de cereale, trebuie sa cititi cu atentie compozitia hranei. Totul trebuie sa fie de inalta calitate si in proportiile potrivite. Dintre ingredientele din hrana pentru caini, proteinele de origine animala ar trebui sa fie enumerate pe primul loc, urmate de grasimi. In hrana pentru caini, cel mai important lucru este ca sursa de proteine - adica carnea - sa fie de inalta calitate. De preferinta, de calitate umana - adica adecvata pentru consumul uman. De asemenea, evitati alimentele care contin cantitati mari de ingrediente de umplutura, cum ar fi soia, pastele, orezul, cerealele sau porumbul. In cantitati excesive, acestea pot fi daunatoare si, in cel mai bun caz, nu sunt benefice pentru sanatatea cainelui dumneavoastra.

De ce este scumpa hrana pentru caini fara cereale?

Atunci cand alegeti o hrana pentru caini dintr-un magazin de animale, s-ar putea sa aveti impresia ca cele fara cereale sunt mult mai scumpe decat celelalte alimente. Chiar asa stau lucrurile? Da si nu. Da, pentru ca acestea sunt de obicei fabricate din carne de calitate mai buna si, prin urmare, costa mai mult la productie, motiv pentru care ar trebui sa fie comparate cu alimentele premium pentru animale de companie. Nu - pentru ca, daca comparam aceste alimente bune, cainele trebuie sa manance mai putin din cele fara cereale pentru a avea destula mancare. Alimentele de slaba calitate care contin multe ingrediente de umplutura sunt mai putin calorice pentru caine - ii umple stomacul, dar acesta trebuie sa manance o cantitate mai mare pentru a raspunde cererii. In consecinta, diferentele de pret nu mai sunt atat de mari.

In plus, exista un alt aspect foarte important - daca nu cel mai important - sanatatea. Dieta este unul dintre cele mai importante aspecte ale ingrijirii unui animal. Alegerea unor ingrediente de inalta calitate face ca animalul de companie sa traiasca mai mult si sa se bucure de o sanatate mai buna. Costurile de tratare a unui caine bolnav cronic sunt enorme, asa ca, in acest caz, preventia este cu siguranta mai buna decat vindecarea.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea