Animale de companie

#venin #serpi veninosi #muscatura animale

De ce doare atat de tare muscatura de sarpe veninos

Cei care au experimentat muscatura unui sarpe sunt de acord ca durerea resimtita poate fi insuportabila. Recent, o echipa de cercetatori a descoperit noi receptori de durere care ofera explicatii si posibile solutii pentru a ameliora suferinta celor muscati de .



Studiul a fost realizat asupra serpilor specifici regiunii Texas din SUA, al caror venin declanseaza un mecanism de durere, necunoscut pana in prezent, informeaza publicatia LiveScience.

Cercetatorul David Julius de la Universitatea din California, San Francisco, si colegii sai au descoperit in veninul sarpelui coral o toxina numita MitTx. Aceasta, desi nu este acida, a activat un canal legat de celulele care reactioneaza de obicei la acizi.

Astfel, intrucat durerea muscaturii sarpelui coral este transmisa printr-o cale noua, nestudiata pana acum, este posibil ca analgeziciele traditionale, cum este aspirina , sa nu fie de folos in ameliorarea suferintei cauzate de aceasta.

Daca, in general, durerea intensa este ameliorata cu analgezice precum morfina, care da dependenta, cercetatorii considera ca studierea mecanismului care transmite durerea muscaturii sarpelui coral ar putea duce la crearea unui medicament localizat, mai putin invaziv.

Sursa foto: freewebs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului