Animale de companie

#caini #pisici #animale de companie

De ce cainii si pisicile se urasc

Relatia dintre aceste doua animale starneste in orice moment discutii interminabile. In plus, a adus o crestere notabila a bugetelor companiilor de cinematografie datorita modului in care a fost ilustrata in desene animate sau filme. La prima vedere cu totii putem fi amuzati de reactia celor doua animale, insa interesul apare atunci cand aflam explicatia.

In primul rand, cainele si pisica fac parte din doua specii complet diferite: feline si canine, astfel incat din primul moment asteptarile noastre ar trebui sa fie cu mult reduse. Doar pentru ca omul insista sa tine aceste doua animale domestice in case, nu inseamna ca ele au fost concepute pentru a trai impreuna dar nici pentru a se rani reciproc.

Pentru a lamuri aceasta problema, va trebui sa raspundem la doua intrebari simple:


De ce dau pisicile din coada ?


Pisicile dau din coada in momentul in care sunt nervoase. Felinele care se simt amenintate isi tine coada ridicata sau si-o arcuiesc in forma unui "U" inversat, pentru a-si asigura adversarul ca este gata sa atace.
O coada ce se misca lent indica un grad mare de nervozitate . Cand se pregateste sa vaneze, pisica adopta o pozitie ghemuita si isi misca numai varful cozii.


De ce dau cainii din coada?


Cateii dau din coada atunci cand sunt curiosi, cand vor sa „socializeze” cu oamenii sau cu alte patrupede sau cand sunt bucurosi.

Daca pentru om este usor sa intuiasca bucuria unui caine sau starea de nervozitate a unei pisici, patrupedele nu pot aprecia acest lucru. Astfel, atunci cand pisica observa un caine care da din coada, il va percepe ca pe o amenintare, inregistrand gestul lui ca pe unul extrem de nervos, gata sa atace. Instinctul pisicii de aparare o face sa reactioneze rapid iar acest lucru va face ca si cainele sa reactioneze agresiv in dorinta de a se apara.

Un catel care da din coada isi dezvaluie latura prietenoasa. De asemenea, cateii „se maraie” in joaca unii pe altii atunci cand se intalnesc pentru prima data. Insa pisicile vor fi speriate de un astfel de „salut” astfel ca vor reactiona agresiv.


De ce se alearga reciproc?


Cateii sunt vanatori prin excelenta astfel ca vor urmari si vana tot ce misca, inclusiv pisicile. Chiar si puii au acest comportament, in joaca. Pisicile sunt si ele animalute agile dar nu vor accepta un astfel de comportament si vor reactiona, lucru care ii va imobiliza si mai mult pe catei impotriva lor.


Cum previi lupta?


Este bine sa incerci sa-ti socializezi catelul cu feline inca din primele luni de viata, mai ales daca provine dintr-o rasa cu instincte mai agresive.

Este bine sa-i supraveghezi pe cei doi si sa intervi in momentul in care patrupedul vrea sa atace pisica.

De asemenea, ai grija ca cei doi sa manance separat si incearca sa le acorzi la fel de multa atentie pentru ca sa simta amandoi ca sunt la fel de iubiti si sa nu devina gelosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea