Animale de companie

#reni #cercetatori #nas rosu

De ce au renii nasul rosu? Iata raspunsul!

Toata lumea cunoaste povestea renului Rudolph, cel cu nasul rosu, care il ajuta pe Mos Craciun sa imparta cadouri copiilor din intreaga lume. Recent, cercetatorii olandezi au elucidat misterul nasului sau colorat, stabilind ca, de fapt, toti renii au nasul puternic vascularizat din motive evolutionare.

Cercetatorii olandezi de la Universitatea din Rotterdam au ajuns la concluzia ca renii au nasul mai rosu decat alte animale pentru a se proteja de inghet. In plus, nasul rosu ii ajuta sa isi regleze temperatura creierului.

Celulele rosii, prezente in numar mare in nasul renilor, sunt esentiale pentru livrarea de oxigen, controlarea inflamatiilor si reglarea temperaturii corpului.

Cu ajutorul unui microscop video, cercetatorii au analizat nasul a 5 oameni sanatosi si au inregistrat densitatea vaselor de sange. Apoi, au analizat si nasul a doi reni si au descoperit o densitate mai mare a vaselor de sange.

In plus, cercetatorii au mai descoperit ca nasul renilor prezinta o cantitate mai mare de mucus, care ofera un climat nazal optim in conditii de vreme schimbatoare sau temperaturi extreme. Mucusul este reponsabil si pentru transportul fluidelor si actioneaza ca o bariera de protectie.

Sursa foto: livescience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare