Animale de companie

#rozatoare #roata #hamsteri #ingrijire hamsteri

De ce au nevoie hamsterii de roata?

Hamsterii sunt animale nocturne si extrem de active - atunci cand nu li se pune la dispozitie o roata pentru alergat in cusca, acestia nu vor avea o dezvoltare fizica si psihica optima.

In mediul natural, hamsterii pot alerga pana la 9 kilometri pe noapte - practic, asta ar echivala cu o roata care se invarte de 9.000 de ori.

Hamsterii au nevoie de activitate fizica , in caz contrar poate aparea obezitatea. Roata trebuie sa aiba suprafata tare din plastic sau din metal, desi se stie ca uneori micutii au tendinta sa roada plasticul.

Indiferent din ce este confectionata, roata pentru exercitii trebuie sa fie silentioasa, deoarece hamsterii vor avea activitate intensa pe timpul noptii.

In ceea ce priveste dimensiunile, nu exista recomandari , singura precautie fiind ca animalul sa nu isi indoaie spatele atunci cand o foloseste - in acest caz, inseamna ca roata este prea mica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare