Animale de companie

# prada pisici # pisici vanatori #soareci #pisici #pasari #animale #animale de companie

De ce aduc pisicile animale vanate stapanilor?

In cazul in care ai o pisica care are libertate de miscare pe afara, cu siguranta ca ai gasit la usa mici trofee de genul pasarilor sau a soriceilor morti. Ne intrebam in mod firesc de ce fac pisicile aceste lucruri.

Inainte de a pedepsi pisica pentru obiceiurile sale ucigase, incearca sa intelegi ce inseamna cu adevarat acest comportament. De la hranire si pana la utilizarea litierei, obiceiurile pisicii se bazeaza in mare parte pe instinctul de supravietuire extrem de evoluat.

De ce vaneaza pisica

Cu toate ca domesticirea pisicilor a inceput in urma cu peste 10.000 de ani, instinctul de vanatoare al pisicilor s-a pastrat puternic. Cand pisicile traiesc in salbaticie, femelele mame isi invata puii cum sa se hraneasca aducand acasa prada ranita sau moarta. Acest instinct s-a pastrat in continuare si la pisicile domesticite.

Chiar daca pisicile domesticite nu au nevoie sa vanaze pentru a supravietui, nu pot rezista pornirilor si instinctului si adesea se bucura de vanatoare si de urmarirea micilor animale.

Pisicile domestice nu sunt diferite, avand instinctul de vanatoare in sange si dandu-i curs, chiar daca nu au nici un pui caruia trebuie sa ii transmita invatatura. Lasand un animal mort la usa ta, pisica isi indeplineste rolul natural de mama si invatator.

De ce aduc pisicile trofee stapanilor

Instinctul pisicii este de a aduce prada vanata cat mai departe de sursa si la loc sigur, unde poate manca in liniste. Din pacate pentru stapanii de pisici, acest loc este chiar in fata usii. De asemenea, pisicile aduc animale acasa pentru a le consuma mai tarziu sau pentru ca asa le dicteaza isntinctul de a arata prada puilor.

In cazul in care pisica este bine hranita acasa, este posibil ca placerea de a vana sa fie mai mica, asa ca ea poatea duce acasa si animale vii, trecand peste etapa de ucidere a pradei.

Aceste trofee sunt cadouri pentru stapani?

Sunt si pisici care aduc jucarii proprietarilor lor, gest care insemna ca doresc sa se joace impeuna. Pisicile asociaza prezenta stapanilor si relatia dintre ei cu posibilitatea de a se juca, asa ca vor aduce o serie de jucarii ca sa instige la interactiune.

Exista modalitati de a opri pisica sa vaneze si sa aduca trofee la usa?

Pisica nu poate fi impiedicata sa isi urmeze instinctele naturale, dar esxista cateva modalitati prin care se pot evitta situatiile neplacute care implica soriceii morti din fata usii. In cazul in care pisica ta adora sa vanaze, ii poti pune la gat un clopotel care va speria prada in timpul intentiei de vanatoare.

De asemenea, se poate duce pisica afara in ham, restrictionandu-i libertatea de miscare si de vanatoare. Din nefericie, sunt putine pisicile care accepta sa iasa la plimbare in ham.

Joaca-te mai mult cu pisica ta

Cresterea interactiunii cu pisica si mai multe jocuri impreuna poate ajuta la reducerea nevoiii acesteia de a ucide. Se pot utiliza jucariile cu bagheta care permit pisicii sa isi exerseze instinctele de vanatoare si sa isi consume energia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea