Animale de companie

#caini #urechi caini #curatare urechi

Curatarea urechilor la caini

Este foarte adevarat ca patrupedul tau isi face zilnic igiena corpului, insa mai exista si zone pe care nu le poate curata singur. In aceasta categorie intra urechile care, daca nu sunt ingrijite asa cum trebuie, se pot infecta si pot provoca problemele atat cainelui, cat si stapanului.

Pentru a preveni astfel de probleme este recomandat sa cureti si sa igienizezi periodic urechile cainelui tau.

Chiar daca aceste momente nu sunt deloc pe placul catelului, nu trebuie sa renunti la idee, ci sa ai multa rabdare si sa cureti zona cu multa blandete.

Cum sa cureti si igienizezi urechile cainelui

1. Mangaie capul si urechile patrupedului. In acest fel el nu va dezvolta o fobie pentru ca ai incercat sa ii bruschezi urechile pentru a i le curata. Catelul este ca un copil, asa ca are nevoie de o perioada de acomoadare. Mangaie zona cu grija si incepe prin a ridica urechile si prin a te uita in interiorul acestora.

2. Picura o solutie speciala de curatat in interiorul urechilor, utilizand o pipeta. Eventual permite-i cainelui sa miroasa recipientul inainte pentru a se linisti.

Dupa ce ai adaugat solutie, maseaza delicat baza urechii timp de 30 de secunde, astfel incat solutia sa actioneze pe o suprafata cat mai mare. La final inclina usor capul catelului, astfel incat excesul de lichid sa cada pe un servetel. Permite-i cainelui sa se scuture pentru a se simti mai curat.

3. Inlatura murdaria din urechile cainelui cu ajutorul unui tampon de vata sau tifon. Evita sa incerci sa curati urechea cainelui in profunzime si rezuma-te la curatarea bazei acesteia. Pentru o curatare mai profunda mergi la un cabinet veterinar.

La final sterge interiorul urechilor cu un servetel curat, uscat, pentru a-l scapa pe caine de senzatia de umezeala provocata de solutia de curatare.

Atentie!

Daca in interiorul urechii observi inflamare sau umflaturi, secretii suspecte, miros neplacut si persistent sau daca patrupedul este sensibil la atingerea urechilor se recomanda sa il duci la un control medical. Este foarte posibil ca animalutul sa aiba o infectie la nivelul urechilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului