Animale de companie

#caini #periaj dentar #dantura caini #igiena caini #curatare dinti

Curatarea dintilor la caini

Curatarea periodica a danturii cainilor este o procedura importanta deoarece ajuta la protejarea dintilor si a gingiilor. Lipsa unei igiena orale va duce, in timp, la pierderea dintilor cainelui tau. Aceasta curatare dentara se poate face atat acasa, cat si in cabinetul veterinarului, sub anestezie generala.

Importanta curatarii dintilor la caini

Cainii pot dezvolta o serie de boli dentare, cum ar fi placa sau tartrul si boli parodontale. Daca vei efectua curatari regulate la nivelul dintilor cainelui tau, il vei proteja pe patruped de astfel de probleme.

Este foarte important sa incepi curatarea dintilor inca de cand catelul este pui si are numai cateva saptamani. In acest fel el se va obisnui cu acest proces si nu va opune rezistenta, nu va marai si nu va avea instinctul de a te musca in situatia in care incerci sa ii perii dintii.

Pentru inceput lasa-l pe caine sa se obisnuiasca cu periuta de dinti si cu mirosul si aroma pastei de dinti (achizitionate de la petshop sau cabinet veterinar ). Aplica putina pasta de dinti pe mana ta si permite-i cainelui sa te miroasa din cand in cand si chiar sa linga pasta de dinti daca isi doreste acest lucru. Abia dupa cateva ore poti incepe primul periaj. pe toata durata periajului incurajeaza-l pe caine, lauda-l si mangaie-l. In acest fel el va fi mai curajos si va incearca sa stea cuminte doar pentru ca vede ca isi multumeste stapanul.

Este recomandat sa optezi pentru o periuta de dinti cu fire moi, astfel incat periajul sa nu fie jenant pentru caine.

Periajul dentar profesional

In primul rand trebuie sa stii ca periajul dentar profesional se desfasoara sub anestezie generala, insa asigura-te ca ii spui medicului toate problemele de sanatate pe care le are cainele tau. Exista situatii in care o anestezie generala ii poate fi fatala patrupedului.

Dupa ce cainele este anesteziat, medicul veterinar va incepe procedura de periere, de indepartare a tartrului si a placii bacteriene. Veterinarul va utiliza doar produse profesionale , cu efect pe termen lung. Acestea vor proteja dintii cainelui de tartru si placa bacteriana pentru cateva luni (in functie de cat de puternic este produsul utilizat).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea