Animale de companie

#pesti #ingrijire pesti #acvariu pesti # curatare acvariu pesti

Curata perfect acvariul in 5 pasi simpli!

Daca acvariul nu este curatat corespunzator si constant, exista riscul ca pestii sa moara intoxicati. Putini proprietari de pestisori stiu ca apa trebuie schimbata inainte sa se inverzeasca sau sa capete culoare inchisa, ca nu este nevoie sa schimbe toata apa sau ca fiecare pietricica si accesoriu din interior trebuie curatate individual. Iata cum cureti corect acvariul, in cinci pasi simpli!

1. Schimba doar 20-30% din apa din acvariu

Nu trebuie ca de fiecare data cand cureti acvariul sa arunci toata apa. Cantitatea de apa pe care trebuie sa o schimbi din acvariu depinde de marimea acestuia.

Insa in general, specialistii recomanda schimbarea a aproximativ 30% din cantitatea totala de apa. Se pare ca este suficient pentru a asigura o curare eficienta a intregii ape si a asigura pestilor un mediu sanatos.

2. Scoate pestii intr-un vas separat

Nu te apuca sa cureti acvariul cu pestii in el, nici macar sa scoti apa. Exista riscul unor accidente nedorite. Scoate-i si pune-i intr-un bazin sau vas cu apa curata, sarata sau dulce, in functie de nevoile lui. Acopera vasul sau recipientul, pentru a evita sa sara din el.

3. Scoate toate pietrele si accesoriile din acvariu

Atunci cand cureti acvariul, nu este suficient sa schimbi doar apa. Trebuie sa scoti absolut toate accesoriile si filtrele de apa si sa le cureti individual

4. Curata bine acvariul cu apa si detergent

Din cauza algelor, peretii acvariului s-ar putea inverzi in timp. In plus, pe fundul acestuia se depun o multime de bacterii si resturi fecale de la pestisori.

Este important sa iei un burete ceva mai abraziv si un detergent impotriva algelor si sa freci bine peretii acvariului, apoi sa ii clatesti bine, cu apa din plin.

5. Curata separat filtrul de apa din acvariu

Din procesul de curatare a acvariului de pesti face parte si igienizarea filtrului de apa.

Scoate cu atentie si sistemul care filtreaza apa, pentru a-l curata individual. Este recomandat sa lasi sa curga apa simpla peste el.

Foto: fishtanknow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului