Animale de companie

#caine #muscatura caine #muscatura pisica #tratament muscaturi

Cum tratezi o muscatura

Muscatura de caini si pisici comunitare produce boli de gravitate medie - virusul rabic, germeni microbieni de tip Salmonella , Pasteurella, Pasteureloza, Leptospira, toxocaroza, toxoplasmoza . In caz ca ai fost muscat de de o pisica sau de un caine comunitar este foarte important sa dezinfectezi imediat plagile muscate cu apa si sapun pentru a indepartarta saliva animalului, dupa care sa te prezinti la medic, pentru profilaxia tetanosului.



Muscatura de pisica este adanca, se intinde pe o suprafata destul de mica si contine foarte multe bacterii.
Leziunea trebuie dezinfectata cu apa oxigenata sau rivanol inainte de inchidere si cicatrizare, intrucat infectia se poate produce si actiona profund.

Boala zgaraieturii de pisica este o entitate clinica transmisa la om prin zgarietura sau muscatura. Se caracterizeaza prin leziuni cutanate la locul inocularii, insotite de febra si adenita regionala.
Aceasta boala este provocata de un microorganism ce face parte din familia Chlamydia . In locul zgarieturii apare dupa 1-2 saptamani o zona de tumefactie pruriginoasa, care dupa 2 zile capata un aspect veziculos si apoi pustules.

caine este mai extinsa intrucat de regula cainelerupe tesuturile rezultand leziuni deschise. In cazul acesta prezentarea la medic este obligatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea