Animale de companie

#pisici #animale de companie #pisica

Cum se comporta o pisica dupa nastere

Este posibil sa ti se para ca pisica ta se comporta ciudat fata de tine sau puii ei imediat dupa ce a nascut insa nu este asa. O pisica care a nascut trece printr-o serie de schimbari de comportament. Iata la ce sa te astepti din partea animalului tau de companie dupa ce acesta aduce pe lume pui:


1 Isi hraneste constant puii


In primele 3 saptamani dupa nastere, pisica este dedicata complet ingrijirii puilor astfel ca ii va hrani non-stop.

Este foarte important ca puii sa fie alaptati in primele 24 de ore dupa nastere. Si asta pentru ca pisica produce in aceasta perioada colostru, un antibiotic natural care va ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar al micutilor.

Daca pisica ta este la prima nastere si nu stie cum sa-si hraneasca puii este recomandat sa intervii. Ajuta pisica sa se intinda si plaseaza puiutii in zona sfarcurilor.

De cele mai multe ori nu vei fi nevoit sa faci asta pentru ca felina, chiar daca nu are experienta, va actiona instinctiv.


2 Ii incalzeste


Este posibil ca pisica sa paraseasca foarte rar cuibul. Si asta pentru ca puii sunt inca prea mici pentru a-si regla singuri temperatura corpului astfel ca mama trebuie sa-i incalzeasca.


3 Devine agresiva


Deosebit de protectoare, in aceasta perioada este posibil ca pisica sa devina agresiva cu persoanele care o inconjoara, inclusiv cu stapani . Isi va curata puii constant, mai ales daca ii va atinge altcineva.
 

4 Schimba locul puilor


Se poate intampla ca felina sa-si mute instinctiv puii prin casa, facandu-le un nou culcus, pentru a-i proteja de dusmani.

Daca observi ca pisica ta are un astfel de comportament poti sa-i usurezi munca amplasand strategic prin casa cutii de carton.


5 Isi educa puii


Dupa ce puii implinesc 3-4 saptamani, mama lor ii va lasa, treptat, sa devina din ce in ce mai independenti si va fi mai putin protectoare.

Va incepe sa-i invete sa vaneze iar puii o vor imita in tot ceea ce face, inclusiv vor incepe sa foloseasca litiera asemenea mamei.


6 Alapteaza tot mai rar


Intre varsta de 6-8 saptamani pisica isi va alapta puii mai rar. Se va plimba mai des prin casa si nu va sta tot timpul in preajma puilor ba chiar este posibil sa sara pe suprafete inalte astfel incat puiutii sa nu ajunga la ea, descurajandu-i astfel sa vina la alaptat .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului