Animale de companie

#blana #tuns #animale #caini

Cum sa tunzi blana cainelui acasa

Tunderea blanii face parte din procesul de ingrijire a cainelui. Taierea parului acasa te va scuti de niste cheltuieli in plus iar pe caine il poate scapa de un factor stresant, cum ar fi mersul la un salon. Desi unii caini stau cuminti si nu riposteaza, acest lucru nu inseamna ca le si place neaparat sa mearga la salon. Desigur , exista si cazuri in care animalul nu accepta deloc persoanele straine, asa ca va trebui sa optezi pentru tunderea animalului acasa.

Procesul de tundere al blanii cainelui nu este atat de greu pe cat pare. Pentru a nu intampina dificultati dar si pentru a-i oferi cainelui o tunsoare profesionala, se impune cunoasterea catorva notiuni generale.
 

Instrumente necesare:

 

  • Foarfeca – este adesea folosita pentru a retusa tunsoarea sau tunsorile anterioare, pentru a indeparta parul incalcit, dar si pentru a tunde parul din zona fetei, din urechi de pe picioare si coada. Poti folosi o foarfeca cu varfurile rotunjite pentru a preveni eventualele accidente.
     
  • Masina de tuns – este utila pentu tunderea parului de pe intreg corpul animalului. Cu ajutorul masinii de tuns, poti taia parul mult mai scurt si mai rapid decat o poti face cu ajutorul foarfecii. Este recomandata in special in perioada de vara, cand este cald. Tunzand blana scurt, animalul nu va mai suferi la fel de mult de caldura.
     
  • Piepteni si perii – ustensile utile pentru a descalci blana si pentru a elimina excesul de par dupa pocesul de tundere. Specialistii recomanda perierea cainelui atat inainte cat si dupa procesul de tundere.

     
Atentie! Instrumentele enumerate mai sus trebuie sa fie destinate animalelor si nu oamenilor. Acestea se gasesc in Pet Shop-uri.

 

Cand este necesar sa tunzi cainele

 

Tunderea cainelui variaza in functie de nevoile ficarei rase si fiecarui individ in parte. Astfel, in timp ce unii caini necesita sa fie tunsi la 2 luni, altii pot fi tunsi la jumatate de an. Exista mai multi factori care trebuie luati in calcul cand vine vorba de tunderea cainelui: lungimea blanii, textura acesteia cat si clima.

De exemplu, un caine cu blana lunga este necesar sa fie tuns mai des in perioada verii decat in sezonul rece. Totodata, un caine a carui blana are predispozitie la incalcire se va tunde regulat si in sezonul rece.

 

Cum tunzi cainele corect


1 Locul in care urmeaza sa tunzi animalul trebuie sa fie confortabil. Chiar daca optezi pentru o masa (in cazul unui caine de talie mica ) sau podea (in cazul cainilor de talie mare), este indicat sa asterni o patura sau un cearsaf mai vechi. Astfel eviti ca animalul sa alunece pe gresie sau pe suprafata lucioasa a mesei.


2 Ia cu tine ustensilele necesare procesului de tundere si pozitioneaza-le intr-un loc accesibil, pentru a ajunge mai usor la ele.


3 Pregateste cainele pentru tuns Este foarte important sa il perii in prealabil. In acest fel parul va fi mai usor de tuns. Totodata, perierea este necesara si pentru a localiza ghemurile de par, care trebuie taiate mai intai cu o foarfeca.


4 Porneste masina de tuns. In cazul in care animalul vrea sa o miroasa lasa-l mai intai sa o cerceteze, avand grija ca acesta sa nu poata ajunge la lamele ei. Stabileste apoi lungimea firului de par pe care vrei sa o aiba dupa tuns.

Tunde animalul pe tot corpul incepand din zona capului si terminand cu coada.

Atentie! Nu taia parul din zona fetei si a urechilor cu aparatul de tuns. Pentru aceste zone se va folosi foarfeca speciala, de preferat una cu varfurile rotunjite. Tot cu foarfeca se vor taia si eventualele fire de par ramase intr-o zona inaccesibila aparatului de tuns.


5 Este foarte important sa perii cainele din nou, dupa ce l-ai tuns. De data aceasta foloseste un pieptan cu dintii desi. Scopul perierii este indepartarea firelor de par ramase in blana animalului.


6 La sfarsit ofera-i cainelui o recompensa formata din gustarea lui preferata. In acest fel cainele va sta mult mai cuminte data viitoare.

Sursa foto : www.dealsdirect.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea