Animale de companie

#tratament #animale #caine #animalut # boli caine #raie caine # viermi intestinali caine # obezitate caine #boli caini # tratament pentru caini

Cum sa tratezi acasa principalele afectiuni ale cainilor

Se spune despre caine ca este cel mai bun prieten al omului si multi pot confirma acest lucru. Atunci cand se imbolnaveste, incearca sa iti tratezi cainele ca pe cel mai bun prieten al tau.

Nimic nu se compara cu tratamentul unui medic veterinar , insa sunt lucruri pe care le poti face si tu acasa pentru a imbunatati starea de sanatate a catelului tau.

Nu uita sa verifici regulat ochii, urechile, botul, pielea si blana catelului tau.
 

Viermii intestinali
 

Cainele tau poate lua diversi paraziti de la alti caini bolnavi, din mancare, din apa sau de pe pamant. Pe langa tratamentul medicamentos recomandat de veterinar , ce poti face acasa este sa previi.

Ai grija sa iti menti caine cat mai curat si tine-l departe de materiile fecale. De asemenea, supravegheaza-l sa nu bea apa din balti, lacuri sau castroanele cu apa ale altor caini.
 

Puricii
 

Puricii sunt o problema frecventa la caini. Aceste insecte pot sari pe cainele tau in timpul unei plimbari pe langa bloc sau chiar in propria ta curte. Pe langa mancarimi , puricii pot provoca si serioase infectii.

Se spune ca uleiul de cedru ajuta la indepartarea puricilor. Discuta cu veterinarul si afla daca acest tratament se potriveste catelului tau. Pe langa aceasta, asigura-te ca animalutul tau manaca sanatos si are un sistem imunitar puternic.
 

Raia
 

Raia apare in general la cainii fara stapan, cei subnutriti sau cu o igiena deficitara, iar diagnosticul poate fi pus doar de medicul veterinar, in urma analizelor de laborator.

Pe langa tratamentul medicamentos si utilizarea sampoanelor speciale, este extrem de important sa izolezi cainele atat de alte animale, cat si de alti oameni.
 

Obezitatea
 

Nu doar oamenii au probleme cu obezitatea, ci si cainii.

Palpeaza coastele cainelui tau! Acestea nu trebuie sa fie vizibile, insa nu trebuie nici sa fie dificil de palpat.

Asigura-i cainelui tau un regim de hrana echilibrat cu ajutorul unui medic veterinar, dar nu uita sa il pui sa faca miscare. Daca locuiesti in apartament sau intr-o casa fara curte, nu uita ca minim 1 ora pe zi, cainele tau trebuie sa faca miscare, sa alerge, sa se joace in aer liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea