Animale de companie

#pisici #caini #animale de companie #purici #capuse

Cum sa-ti protejezi animalul de companie de purici si capuse in aceasta vara

Venirea anotimpului cald inseamna mai mult timp petrecut in aer liber alaturi de cei dragi si, desigur, de animalul tau de companie. Insa, odata cu sosirea verii si-au facut aparitia in natura si puricii si capusele, care se pot ascunde oriunde exista iarba si arbusti, chiar si in gradina ta.

Si pentru ca grija fata de sanatatea animalului tau trebuie sa creasca, iti prezentam cum anume poti sa il protejezi fata de purici si capuse in aceasta vara.

Verifica-ti zilnic animalul de companie

Indiferent de timpul pe care il petreci cu animalul tau de companie atunci cand iesi in aer liber, este extrem de important ca la intoarcerea in casa sa il verifici cu atentie. Inainte de alte metode prin care il poti proteja, inspectarea constanta te va ajuta sa descoperi la timp posibilii intrusi din parul sau blana sa.

Incepe de la cap si plimba-ti degetele ca un pieptene pe tot corpul pisicii sau catelului tau. Cele mai expuse zone in care poti gasi capuse si purici sunt coada, burta, fata, imprejurul anusului, a urechilor sau chiar intre degetele de la labe.

Discuta cu medicul veterinar

O discutie cu medicul veterinar, inca de la inceputul sezonului cald, este extrem de importanta pentru a iti recomanda cele mai bune produse preventive impotriva unor astfel de intrusi. Medicul este persoana potrivita sa iti ofere cele mai bune produse pentru animalul tau, cunoscand toate detaliile importante despre starea si sanatatea acestuia.

Alege produse medicale preventive

Dupa cum precizam anterior, produsele indicate de catre un medic veterinar sunt cele mai potrivite. Insa, este important sa cunosti dinainte care sunt posibilele tipuri de medicamente pe care un medic ti le-ar putea recomanda. Printre acestea se numara:

Vaccinul pentru caini impotriva bolii Lyme, transmisa de capuse, pare a fi unul sigur, insa eficacitatea acestuia nu este pe deplin recunoscuta. Conform unor date, acesta ar functiona cel mai bine pe cainii care nu au fost deja expusi la aceasta boala si mai putin pe cei care au fost deja depistati cu Lyme. De aceea, este important ca animalul tau de companie sa fie testat pentru aceasta boala inainte de a primi vaccinul. Printre reactiile adverse posibile se numara urticarie, mancarime si umflarea fetei si a locului injectat.

De asemenea, medicamentele orale sunt de ajutor datorita faptului ca pot ucide capusele sau puricii prin contactul acestora cu sangele animalului tau de companie.

Nu in ultimul rand, prafurile, gulerele, sampoanele sau spray-urile sunt produse care ucid acesti intrusi in momentul in care ei intra in contact direct cu pielea sau cu blana animalului.

Indiferent de produsele pentru care optezi pentru a iti proteja animalul de companie de capuse sau de purici, nu uita ca este esential sa tii cont de indicatiile medicului veterinar sa de instructiunile de pe ambalaj. Evita sa folosesti produse destinate cainilor pe pisici sau produse pentru animalele adulte pe catelusi sau pisoi. In caz contrar, in loc sa ii faci un bine animalului tau, ii vei putea provoca efecte negative grave.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului