Animale de companie

#animale #pisici #dresaj

Cum sa-ti inveti pisica sa raspunda cand o strigi

In general pisicile au tendinta sa faca lucrurile asa cum cred ele de cuviinta si nu cum am vrea noi, mai ales daca nu ii atragi atentia cu ceva special pentru ea. Daca vrei ca animalul sa raspunda cand il chemi, foloseste cateva trucuri care sa o motiveze.

Cel mai bine ar fi sa incepi aceste antrenamente cand este inca pui, deoarece atunci va fi mult mai cooperanta si va invata mult mai repede sa raspunda.

Daca i-ai dat pisicii un nume scurt, ii va fi mult mai usor sa-l retina, in special daca este format din doua silabe. Cand o strigi foloseste un ton jos si bland. Nu este indicat sa schimbi tonul vocii, pentru a nu intelege ca vrei sa o certi.

Inainte de a incepe antrenamentele ia cu tine cateva gustari care-i plac foarte mult sau recompense speciale pentru pisici, pe care le gasesti la Pet Shop.

Este indicat sa antrenezi pisica dimineata, deoarece este mult mai vioaie si mai atenta la ce se intampla in jurul sau. Seara va fi deja obosita si nu iti va mai acorda aceeasi atentie.

1. De fiecare data cand vine sa o mangai sau sa o pieptani, alint-o spunandu-i numele. Astefel ea va asocia numele ei cu placerea de a fi mangaiata si rasfatata.
2. Tine la tine cateva gustari mici in timp ce aplici primul pas. Atunci cand pisica se uita la tine da-i o recompensa . Repeta acest procedeu de mai multe ori pe zi, pentru a-si invata mai rapid numele.
3. Tine in permanenta cateva recompense la tine si fii cu ochii in patru tot restul zilei. Cand este prin apropiere strig-o pe nume si daca raspunde recompenseaz-o si laud-o.
4. Odata ce invata sa raspunda cand este langa tine poti incepe sa o strigi de la departare. Distanta trebuie sa creasca treptat si nu dintr-o data, pentru ca pisicia sa poata reactiona mai usor. Nu uita sa mentii tonul vocii si sa-i dai o recompensa cand iti raspunde.
5. Cand felina s-a invatat sa-ti raspunda de fiecare data cand o chemi, ar fi bine sa incepi sa raresti recompensele treptat. In locul acestora mangai-o si laud-o pentru a sti ca a facut ceea ce trebuia.

Tips:

  • Nu striga niciodata pisica pe nume cand vrei sa o certi. Ea va asocia numele ei cu ceva rau si nu va mai raspunde.
  • Foloseste recompense mici pentru a nu se ingrasa.
  • Nu este indicat sa lasi copiii sa antreneze pisica. Acestia ii pot da recompense in exces, ingrasand-o sau ii vor striga numele cu insitenta chiar si dupa ce aceasta a raspuns, derutand-o.
  • Pentru ca pisica sa-si invete rapid numele este indicat sa repeti exercitiile zilnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului