INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Animale de companie

#pisici #animale #ingrijire #imbaiere

Cum sa-ti imbaiezi pisica

Desi se spune ca pisica este cel mai curat animal, pentru ca se spala mereu si are grija sa nu se murdareasca, imbaierea pisicii este necesara mai ales daca aceasta iese din casa.

Din pacate, stim cu totii ca pisicilor nu le place apa. Depinde de tine si de temperamental pisicii, sa faci din baie un lucru placut pentru pisica ta.

Obisnuieste-o cu apa

Inca din primele luni ar trebui sa ii faci cunostinta cu apa. Odata ce depaseste varsta de un an, pisica se va obisnui foarte greu cu baile.
E bine sa-i tai gherutele inainte de a o spala, pentru ca pisica va incerca sa se agate de tine ca sa scape si te poate rani involuntar.

Nu o arunca direct in ligheanul cu apa sau sub dus. Asa mai mult o vei speria. Pentru inceput umezeste-i blanita cu un prosop ud, da-i cu mana uda pe fata si las-o sa vada ca apa nu-i un “dusman”, asa cum crede ea. Reia procesul a doua zi dar de data asta uda prosopul mai mult. A treia zi deja poti incerca sa bagi pisica sub dus, sau in ligheanul cu apa.

Fa-i baie doar cand e necesar

In primul rand trebuie sa stii ca nu e bine sa speli pisica prea des, mai ales daca sta in casa. Cum iti spuneam si mai sus pisicile isi petrec o mare parte din timp spalandu-se.

Daca nu ai o pisicuta care participa la diferite concursuri feline, incearca sa nu depasesti patru-cinci bai pe an. Limiteaza-te sa-I faci baie doar cand e foarte cald afara, sau cand se murdareste.

Ai grija la detalii!

Foloseste sampon special pentru pisici, se gaseste la orice Pet Shop sau farmacie veterinara. NU trebuie sa folosesti sampon pentru oameni sau catei! Acestea ii pot provoca iritatii sau caderea parului.

Ai grija la urechi si la ochi sa nu-i intre apa si sampon. Pisicile, fiind foarte sensibile, pot face usor otita sau ii poti provoca iritatii ale ochilor. Dupa ce ai samponat-o, clateste-o foarte bine. Nu lasa blanita sa i se usuce cu urme de sampon. Pisica va continua sa-si linga blanita, chiar daca tu ai spalat -o si va inghiti urmele de sampon ramase, care ii pot face rau.

Dupa ce ai clatit-o scoate-o intr-un prosop curat si sterge-o bine. Tine-o intr-un loc cald pana se usuca si ai grija sa nu stea in curent. Daca pisica nu se sperie de zgomotul feohn -ului incearca sa o usuci cu acesta.

Majoritatea pisicilor tremura cand sunt spalate si tremuratul poate continua o perioada si dupa uscarea blanii. E bine sa o tii intr-un prosop gros sau intr-o patura ca sa se incalzeasca si sa-i treaca tremuratul.

Spalarea pisicii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea