Animale de companie

# insolatie caine # caine caldura # caine canicula #insolatie #caine #animale #animale de companie

Cum sa-ti feresti cainele de caldura si insolatie in timpul verii

Cainii sunt la fel de sensibili ca si stapanii lor in zilele caniculare de vara. Atunci cand tu stai la umbra si savurezi o bautura rece, cand afara este cald, sa stii ca si cainelui tau i-ar prinde bine un tratament asemanator. Ce trebuie sa faci pentru ca a-i asigura cainelui tau conditiile optime in timpul verii:

Lasa-l sa stea in casa

In zilele caniculare, cea mai buna optiune si pentru cainele tau este sa stea in casa, la racoare cu aerul conditionat pornit, daca acest lucru este posibil.

Plimba-l doar dimineata si seara

Asa cum nici pentru stapan nu este o idee buna sa iasa din casa in miezul zilei, cand este cel mai calda afara, nici pentru animalul de companie nu este mai confortabil. Plimbarile, iesirile in parc sau jocurile pe care le faci in fiecare zi cu cainele tau ar trebui sa aiba loc dimineata devreme sau seara, pentru a evita caldura.

Lasa-l sa stea la umbra

In cazul in care in gradina sunt cativa copaci care sa ofere umbra si putina racoare, cainele tau poate sa isi petreaca ziua in aer liber, fara sa fie afectat de conditiile meteo. Daca in jur nu sunt insa copaci, ii poti amenaja un loc unde sa pui o umbrela, un acoperis sau parasolare speciale pentru caini si acesta nu va fi afectat de caldura sau insolatie.

Ofera-i apa proaspata si rece

Cainii au nevoie de hidratare mai multa in zilele canilculare, exact la fel ca oamenii. Asigura-te ca si cainele tau are tot timpul la dispozitie multa apa proaspata. Schimba-i des apa, nu o lasa sa se incalzeaza prea mult si chiar poti sa adaugi si cuburi de gheata in vasul cu apa al cainelui.

Jocuri cu apa

In cazul in care ai un caine caruia ii place sa se joace in apa, atunci in zilele caniculare jocurile cu apa il vor ajuta sa se racoreasca in timp ce face miscare si isi consuma energia. Poti sa achizitionezi o piscina speciala pentru caini, alegand marimea potrivita pentru patrupedul tau, ii poti lasa aspersoarele din gradina in functiune, sigur ii vor atrage atentia sau poti folosi furtunul pentru a-i face cate un “dus” racoritor.

Nu il tunde

Atunci cand vrei sa iti tunzi cainele pentru a-i fi mai racoare pe perioada verii, faci de fapt o greseala. Blana cainilor le tine cald pe perioada iernii, dar vara ii ajuta sa isi mentina temperatura scazuta si ii fereste de arsurile solare. Pe perioada verii este suficient doar sa il periezi cat mai des pentru a indeparta firele de par care cad.

Ofera-i o inghetata

Si cainilor le place sa se racoareasca in zilele caniculare savurand cate o inghetata. Dupa cum probabil stii, nu este recomandat ca animalul tau de companie sa consume dulciuri si in general deserturi pe care le consuma oamenii. Asadar, prepara inghetata speciala din apa si o conserva pentru caini si trateaza-ti prietenul necuvantator in zilele cu temperaturi ridicate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului