Animale de companie

#canicula #animale #animale de companie #ingrijire animale de companie

Cum sa-ti feresti animalul de companie de canicula! Toata lumea trebuie sa stie asta!

Canicula afecteaza si animalele de companie nu numai oamenii. De aceea, in zilele toride ale verii trebuie sa acorzi o atentie deosebita animalului de companie, indiferent ca ai un caine, o pisica, o pasare sau o rozatoare.

1. Nu lasa animalele pe balcon sau pe terasa casei intre orele 11-18, cand soarele este foarte puternic si aerul irespirabil. Mai mult decat atat, animalele pot face insolatie, in cazul lor aceasta afectiune fiind mult mai grava decat la oameni.

In cazul cainilor tinuti in curte asigura-te ca au un adapost unde se pot feri de razele arzatoare ale soarelui.

2. Schimba apa animalelor de doua-trei ori pe zi. La fel ca si tine, si animalul de companie simte nevoia sa bea apa proaspata. Atentie insa, nu le da apa de la frigider deoarece pot raci.

3. Fereste animalele de bataia directa a aparatului de aer conditionat. Acestea pot raci foarte usor. In plus, acestea pot suferi de iritatii ale ochilor din cauza particulelor de praf ventilate de aparatul de aer conditionat.

4. Si animalele isi pierd apetitul in zilele fierbinti de vara. Asadar, este indicat sa le dai mai putina hrana umeda (care se altereaza rapid) si mai multa hrana uscata, mai ales in perioadele in care esti la munca.

Acest lucru este valabil si pentru rozatoare care mananca adesea fructe si legume proaspete.

5. Pleci cu animalul in vacanta? Nu il lasa singur in masina nici macar cinci minute. Caroseria acesteia se incinge rapid iar aerul din interiorul masinii poate ajunge la 50oC in doar 5-6 minute. "In aceste conditii animalul se deshidrateaza rapid, aparand probleme neurologice de tipul edemului cerebral si in final chiar deces. Nu sunt putine cazurile in care cainii si pisicile au cazut victime acestui tip de neglijenta tragica", delcara Dr Lescai Daniel, pentru doctor-vet.ro.

Sursa foto: builddirect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare