Animale de companie

#pregatiri #animale #pisici #pisica

Cum sa te pregatesti pentru achizitionarea unei pisici


Inainte de a lua o pisica pregateste-ti familia si casa, pentru a creea un mediu cat mai placut si sigur pentru ea. Acestea sunt in general foarte curioase, jucuse si au abilitatea de a se catara peste tot si astfel se pot produce accidente: se poate rani, poate manca plante otravitoare etc. De accea trebuie sa faci mici pregatiri inainte de sosirea ei.


1. Inainte de a aduce acasa o pisica, discuta cu familia despre acest lucru. Hotarati-va impreuna care este rasa pe care o doriti si impartiti responsabilitatile ingrijirii ei. De exemplu, ii poti pune pe copii sa-i dea sa manance si sa-i schimbe apa zilnic, iar tu te vei ocupa de curatarea litierei si perierea ei.

Cel mai bine ar fi sa cadeti inca de la inceput la un acord in ceea ce priveste ingrijirea si respectati deciziile luate. Desigur, daca cei mici vor dori sa o perie sau sa-i curete litiera , lasa-i sa faca acest lucru, insa supravegheaza-i pana vor invata sa se descurce singuri.
2. In cazul in care copiii tai nu au mai avut animale pana acum, invata-i cum sa se comporte cu ele si cum sa le vorbeasca. Explica-le ca pisica nu este o jucarie si ca o doare daca o lovesc.
3. Cauta un medic veterinar la care sa o duci pentru un prim control si pentru a-i face analizele si vaccinurile necesare. In cazul in care nu stii unul bun, intreaba prietenii sau alti proprietari de patrupede pe care-i cunosti daca iti pot recomanda un medic bun.
4. Pregateste apoi casa si curtea pentru primirea pisicii. Ai grija sa nu lasi pe jos obiecte in care se poate rani sau plante de apartament. Felina poate manca plantele iar marea majoritate a acestora sunt toxice pentru ea sau chiar otravitoare.
5. Fa o lista cu ceea ce trebuie sa cumperi: nisip, litiera, boluri pentru apa si mancare, jucarii si alte accesorii necesare. Este indicat sa le achizitionezi inainte de a lua pisica, deoarece se va adapta mult mai usor daca nu faci schimbari in primele zile.
6. Fa ultimele pregatiri pentru primirea animalului. Spala litiera si pozitioneaz-o in locul in care doresti sa stea, apoi pune in ea nisip. Procedeaza la fel si cu bolurile pentru apa si mancare. Nu uita de jucarii si de patutul pisicii.
7. Decide impreuna cu familia cand sa aduci pisica acasa. Este indicat sa faci acest lucru la inceputul unui week-end sau in concediu. De asemenea, daca ai copii si sunt in vacanta o poti lua atunci, deoarece in primele zile, animalul nu ar fi bine sa stea singur. In caz contrar va fi mult mai stresata si se va obisnui mai greu cu prezenta voastra.

Pisica trebuie invatata in care parte a casei se afla litiera, unde poate gasi bolurile cu mancare si unde este patutul pentru dormit, iar pentru aceasta este nevoie de cateva zile, si nu doar de un tur al casei atunci cand o aduci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului