Animale de companie

#achizitionare #pregatiri #primire #canar #sticlete #papagal #pasare

Cum sa te pregatesti pentru achizitionarea unei pasari

O pasare nu se poate obisnui cu noul habitat inca din prima clipa in care ai adus-o acasa. Acomodarea se face treptat iar perioada variaza in functie de exemplar, de la cateva zile, pana la cateva saptamani. Pentru a micsora aceasta perioada cat mai mult este foarte important sa pregatesti din timp locul in care va sta si sa cumperi tot ceea ce are nevoie.

In cazul in care cumperi toate obiectele necesare in acelasi timp cu achizitionarea pasarii, iar cand ajungi acasa vei incepe sa le aranjezi prin colivie , aceasta se va stresa mult mai mult. Evita ca acest lucru sa se intample urmand cativa pasi simpli:


1Colivia


Cumpara o cusca incapatoare, in functie de marimea pasarii pe care urmeaza sa o achizitionezi. In general, lungimea unei custi trebuie sa fie de doua ori mai mare decat lungimea aripilor pasarii, atunci cand le tine deschise.
In cazul in care nu stii care tip de colivie sa alegi, consulta vanzatorul de la Pet Shop. Acesta cu siguranta va sti sa iti spuna care este cea mai potrivita.


2 Jucarii



Cumpara cateva jucarii speciale pentru pasari ca aceasta sa se poata juca in lipsa ta. Pune-i la inceput doar una sau doua in colivie, pana cand se acomodeaza cu locuinta, apoi ii mai poti adauga unele sau le poti inlocui, pentru a nu se plictisi. Ai grija insa sa nu incarci foarte mult colivia.


3
Stinghii, suporti si scarite



Betele pe care pasarea va sta sunt foarte importante. In general, coliviile sunt dotate cu stinghii de plastic, insa va avea nevoie si de unele din lemn. In cazul in care nu gasesti cateva bete din lemn ii poti cumpara o scarita pe care sa i-o pui in colivie sau ii mai poti achizitiona un sport pe care sa stea cand este libera.

Atentie! Daca ii confectionezi singur stinghii, suporti sau alte accesorii din lemn asigura-te ca acesta nu este periculos pentru pasare. Lemnul porvenit din conifere , eucalipt , cires, magnolie sau dafin ii pot dauna pasarii, dearece contin substante toxice pentru ea. De asemenea, nu folosi lemn care a fost tratat cu insecticide sau pesticide.


4 Recipiente pentru apa si mancare



Nu in ultimul rand, trebuie sa-i cumperi pasarii si recipiente speciale pentru apa si mancare. Aceasta, in mod normal ar trebui sa aiba minimum doua recipiente pentru mancare si un recipient special in care sa-i pui apa.


5 Mancarea



Nu uita sa cumperi mancare speciala pentru specia care urmeaza sa o achizitionezi. De asemenea, ii mai poti lua un bloc de minerale sau os de sepia din care sa-si ia necesarul de vitamine, calciu si minerale necesare.


6 Aranjarea custii


Cand ai achizitionat toate accesoriile necesare, pregateste cusca pentru primirea pasarii. Aseaza betele si stinghiile in colivie, pozitioneaza bolurile cu apa si mancare, blocul de minerale si osul de sepia, apoi plaseaza jucariile. Ai grija ca acestea sa nu fie inghesuite sau sa ocupe mult spatiu.

Tips:

  • Iniante de a pleca sa cumperi pasarea asigura-te ca are apa si hrana in colivie.
  • Daca doresti ii mai poti pune si mici recompense pentru pasari. Se gasesc la magazinele specializate in hrana pentru animale.
  • Lasa pasarea singura timp de cateva ore, pentru a se acomoda cu noua cusca si cu locuinta.



Pentru mai multe sfaturi si idei despre ingrijirea pasarilor intra in Grupul inaripatelor de apartament, unde poti impartasi din experientele traite de tine alaturi de pasarile tale sau poti pune intrebari userilor despre problemele care te framanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea