Animale de companie

#reptile #serpi #animalute de companie

Cum sa te joci cu un sarpe

Serpii sunt animale care i-au fascinat pe oameni din vremuri stravechi. Daca iti doresti sa te ocupi de cresterea unei astfel de reptile opteaza pentru o specie docila, usor de ingrijit ca serpele de cereale, serpele coral fals sau pitonul regal. Insa este bine sa stii ca nu poti sa tratezi un sarpe ca pe un animalut de companie obisnuit si sa te joci cu el pentru ca il vei stresa. Iata cum sa te comporti cu el:


1 Este bine sa eviti sa atingi serpii in perioada in care isi schimba pielea pentru ca sunt mai stresati si prefera sa stea solitari.

2
Perioada optima pentru a te juca cu reptila este intre mese. Serpii au o vedere slaba astfel ca pot sa te atace din senin daca le este foame.

De asemenea, in cazul in care procesul de digerare a hranei nu s-a sfarsit reptila poate deveni agresiva.


3 Ai rabdare si vei observa ca treptat sarpele se va obisnui cu miscarile tale. Daca la inceput reptila va asocia orice miscare si atingere cu un posibil atac, in timp se va obisnui si va fi mai relaxat.


4 Aseaza sarpele intr-un loc calduros pentru ca, in mediul lor natural, serpii isi petrec mult timp incercand sa-si regleze temperatura corporala. Aflandu-se intr-un loc calduros, reptila va deveni mai „sociabila”.


5 Odata ce v-ati obisnuit unul cu altul, permite-i sarpelui sa se incolaceasca usor pe langa gat sau brat. Acestuia ii va placea caldura emisa de corpul tau.


6 Fa miscari lente tot timpul pentru a nu stresa reptila. De asemenea, nu insista ca aceasta sa devina activa daca vezi ca nu-si doreste acest lucru. Serpilor le place adesea sa zaca la propriu, sa adulmece mirosurile si sa observe imprejurimile.


7 Incearca sa intri in contact cu reptila constant pentru ca aceasta sa nu mai reactioneze agresiv. Vei observa ca, in timp, il vei putea atinge si timp de 10-15 minute de mai multe ori pe saptamana, fara sa-i provoci vreo neplacere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea