Animale de companie

#animale de companie #animale #caini #caine surd #comunicare caine surd

Cum sa te comporti cu un caine surd

Un caine surd, pentru a putea comunica cu el si pentru a-l putea dresa.

Indiferent daca animalul tau de companie sufera de surzenie congenitala sau si-a pierdut auzul progresiv, ai la dispozitie cateva metode simple pentru a usura comunicarea cu un caine surd.


Cum comunici cu un caine surd?

 

Deoarece animalul nu mai poate raspunde la comenzi vocale, limbajul trupului si gesturile devin foarte importante in comunicare. Specialistii recomanda ca semnele folosite pentru comunicarea cu cainele sa poata fi realizate doar cu o mana si sa poata fi identificate de la distanta de patruped. Dresorii de caini surzi folosesc uneori si o mini lanterna, cu care pot atrage imediat atentia cainelui.

Un ajutor bun in comunicarea cu un caine surd este zgarda cu vibratii. Spre deosebire de zgarda care ofera socuri electrice, folosita in dresajul cainilor agresivi, cea cu vibratii este un semnal nedureros catre caine, prin intermediul unei telecomenzi.

Dresajul cainelui surd este aproape identic cu cel al unui caine cu auzul intact. Recompensele pot fi oferite atunci cand cainele raspunde la comanda, care este insa initiata prin gesturi.


Probleme comportamentale ale unui caine surd


In lipsa auzului, cainele poate deveni temator sau agresiv atunci cand este luat prin surprindere. Cand animalul motaie sau doarme, asigura-te ca nu il surprinzi in mod neplacut. In multe cazuri, vibratiile pasilor pe podea sunt suficiente pentru caine, dar atunci cand doarme sunt sanse mai mici sa le simta.

Cei mai multi caini pot fi dresati sa nu mai raspunda agresiv la atingerile usoare pe umar, daca primesc o recompensa imediat dupa. Cu timp si rabdare, cainele se poate obisnui cu atingerile neasteptate si riscul unui comportament agresiv scade.

Nu se recomanda plimbarea cainilor surzi fara lesa. Chiar daca nu risca sa ajunga pe carosabil, pot intalni alti caini agresivi , iar conflictele nu mai pot fi prevenite de strigatul de avertizare al stapanului.


Sursa foto: Dogcentral.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare