Animale de companie

#caini #ingrijire caini #unghii caini

Cum sa tai unghiile cainelui

Taierea unghiilor la caini poate fi un procedeu delicat si de obicei oamenii prefera sa mearga la un cabinet veterinar pentru acest lucru. Totusi, daca ai rabdare, multa grija si daca iti inveti cainele inca de mic sa stea linistit la taierea unghiilor, acest pas va fi destul de simplu.

Iata ce ai de facut atunci cand trebuie sa tai unghiile cainelui.

1. Achizitioneaza un cleste, un instrument special pentru taierea unghiilor la caini. Poti gasi acest produs in magazinele online sau in pet-shopuri. Evita sa folosesti o unghiera obisnuita pentru a taia unghiile cainelui. Ghearele acestuia sunt foarte groase si pentru taierea acestora este nevoie de un intrument rezistent.

2. Aseaza cainele pe o canapea sau direct pe jos, pe un prosop de dimensiuni mari. Incearca sa il linistesti si sa il mangai astfel incat sa se relaxeze. Lasa-l pe caine sa miroasa instrumentul pentru taiat unghii si mangaie-i usor labutele.

3. Prinde labuta cainelui intr-o mana si incearca sa o tii cat mai ferm, dar fara sa provoci durere cainelui. Altfel acesta se va stresa si va incerca sa scape. Procedeul de taiere a unghiilor va esua cu siguranta.

4. Taie unghiile cainelui tinand dosul palmei paralel cu solul. Mai exact trebuie sa tai partea de jos a unghiilor si sa nu tai unghiile perpendicular, ca in cazul manichiurii la oameni. Altfel, exista riscul sa tai prea mult din unghia cainelui, sa provoci durere si sangerare si sa traumatizezi animalutul.

5. Nu taia prea mult din unghia cainelui. Cel mai bine este sa incepi cu bucati scurte si sa inaintezi daca mai este cazul. Pentru inceput ar fi bine sa tai doar un milimetru din unghie si abia apoi inca unul, dar numai daca este cazul.

Nu te grabi si evita sa te enervezi. Vei reusi sa tai toate unghiile cainelui doar daca iti mentii calmul si daca ii transmiti si lui aceeasi stare.

Atentie! Daca se intampla sa tai prea mult din unghia cainelui, incearca sa apesi zona cu o bucata de tifon si sa aplici apoi putina pudra de talc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea