Animale de companie

#gheare #pisica #ghearele pisicii #taiere gheare

Cum sa tai ghearele unei pisici

Ghearele pisicilor au nevoie de taiere si ingrijire frecventa, chiar daca ele nu sunt de acord cu acest lucru. Daca esti proprietarul unei pisici, trebuie sa-ti faci timp, sa te inarmezi cu rabdare si sa te ocupi chiar tu de aceasta operatiune. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa tai gherutele pisicii tale fara probleme.


1. Cea mai usoara cale este sa mergi cu pisica la un salon de frumusete pentru animale sau la un medic veterinar care sa se ocupe de aceasta operatiune.


2. Daca te incumeti sa actionezi chiar tu in acest sens, trebuie sa-ti achizitionezi instrumentele necesare.


3. Exista mai multe tipuri de unghiere sau instrumente de taiat ghearele pisicilor. Alegerea celei mai potrivite se face in functie de nevoile pisicii, dar si de abilitatea ta de a manui unghiera.


4. Unghiera sub forma de ghilotina este un instrument cu doua manere si un spatiu in care se intoduc, pe rand, ghearele pisicii , pentru a fi taiate. Se apropie cele doua manere si unghia este taiata. Este mai dificil de folosit deoarece iti ia ceva timp, iar, daca nu ai destul pricepere si dexteritate, vei infuria sau speria pisica, iar aceasta isi va pierde rabdarea si se va zbate sa fuga. Avantajul este ca e vorba de un instrument ascutit, care taie perfect si precis, fara sa existe riscul sa ranesca labuta pisicii.


5. Unghiera sub forma de foarfeca este preferata de multi proprietari de pisici tocmai pentru ca este usor si comod de folosit. Avand forma unei foarfeci, aceasta unghiera te ajuta sa tai gheara pisicii intr-un mod mai bland. Riscul este ca gheara se poate sparge in timpul taierii si pot aparea infectii sau dureri, daca nu este bine realizata taierea gherutei.


6. Unghiera clasica pentru pisici este asemanatoare cu cea umana si este, de multe ori, inlocuita cu aceasta, desi medicii veterinari ne avertizeaza sa nu o facem. Unghiera pentru pisici este de dimensiuni mai mici si este mult mai ascutita, facand operatiunea mai rapida si cu sanse mai mari de reusita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea