Animale de companie

#porcusor de guineea #ingrijire porcusor de guineea #imbaiere animale #sampon animale

Cum sa speli un porcusor de guineea

Unul dintre motivele pentru care porcusorii de Guineea sunt preferati ca si animale de companie , este faptul ca acestia nu au un miros puternic si neplacut, datorita faptului ca au o igiena foarte buna. Dincolo de de acest aspect, porcusorii de Guineea au nevoie, din cand in cand, de o baie ca la carte.



Mai exact, o data la 3 luni, este absolut necesar sa ii faci porcusorului o baie bine meritata. Indiferent ca il tii in cusca sau ca il lasi sa umble nestingherit prin casa, animalutul are nevoie de o indepartare puternica a rezidurilor adunate pe pielea si blanita sa.


Alege un sampon pentru rozatoare


In pet-shopuri se gasesc sampoane special create pentru blana porcusorilor. Acestea nu provoaca iritatii , dar curata totusi in profunzime.

Daca totusi nu gasesti un sampon special pentru rozatoare, poti achizitiona un sampon pentru bebelusi si sa il diluezi cu apa. Oricum, produsele pentru bebelus sunt de obicei pentru piele sensibila , asa ca nu ar trebui sa ii provoaca iritatii sau eczeme.


Cere ajutorul cuiva


Desi este un animalut mic, este foarte posibil sa intampini dificultati la spalarea acestuia, mai ales in cazul in care este vorba de prima baita, motiv pentru care este recomandat sa ceri ajutorul unei alte persoane.

Totusi, pentru a te asigura ca porcusorul nu se va agita, ar fi bine sa inchizi jetul de apa (pentru ca il poate speria) si sa nu te agiti nici tu. Incearca sa ii transmiti o stare relaxata si vei observa cum animalutul va fi mult mai calm..


Cum se face baia propriu-zisa


Intr-un lighean de plastic, adauga apa calda, cu o adancime de maxim 3 centimetri si aseaza apoi, foarte usor, purcelusul in aceasta. Lasa-l sa se obisnuiasca cu apa si mangaie-l din cand in cand pentru a-l linisti.

Uda-i apoi blanita si aplica samponul, dupa care maseaza-l cu gria. Da drumul apei sa curga, potriveste-o astfel incat sa aiba o temperatura suportabila si clateste-i blanita cu apa din belsug. La final, sterge purcelusul cu un prosop curat si infasoara-l intr-un altul apoi pentru a se incalzi. De asemenea, este foarte important sa il lasi sa se usuce intr-o camera calduroasa si chiar sa il bagi sub o paturica pentru ca altfel va tremura de frig.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare