Animale de companie

#pui de pisica #imbaiere #spalare #pisica

Cum sa speli pisica acasa

In afara de cate un salt ocazional cu acvariul pestilor, este destul de evident ca pisicilor nu le place deloc apa, asa ca poti sa-ti imaginezi cat de greu iti va fi sa-i faci o baie pisicii tale. In mod normal, pisicile se ocupa singure de igiena, insa exista situatii cand trebuie sa te ocupi singur de baia anuala.

Pisicile de apartament au nevoie foarte rar de baie, insa exista si momente in care au nevoie de un mic ajutor in ceea ce priveste igiena personala.

Pregatirea baii

Primul lucru pentru care vei dori sa-l faci este sa pregatesti cada si baia in caz ca pisica incepe sa se lupte ca sa scape in momentul in care va simti apropierea apei. Ar fi bine sa aplici un covoras de cauciuc pe fundul cazii. Astfel, pisica speriata la contactul cu apa va gasi mai repede un reper pe care sa se sprijine, decat sa alunece in gol pe suprafata emailata a cazii, pe care se si poate rani.

Urmatorul pas este sa protejezi podeaua baii de posibila stropire cu apa rezultata din spalatul pisicii. In acest scop, ai putea intinde cateva prosoape in vecinatatea cazii. Ele pot functiona si ca suprafata mai sigura in caz ca pisica sare brusc din cada si vrea sa fuga.

Inainte sa aduci pisica in baie, pune la indemana samponul si un prosop cu care s-o stergi, ca sa nu fii nevoit sa le cauti atunci, in timpul spalarii, cand atentia ta ar trebui sa fie concentrata asupra pisicii.

Samponul si baia propriu-zisa

Este important sa folosesti un sampon bland pentru pielea pisicii, mai ales prima data cand ii faci baie. este recomandat sa cumperi un sampon de la pet shop, nu sa folosesti samponul tau.

Daca ai o pisica mai blanda, exista mari sanse sa se linisteasca in timpul baii, chiar daca este speriata. Cu toate acestea, exista si pisici care devin isterice la vederea apei sau la contactul cu apa.

Este recomandat sa vorbesti calm, cu un ton bland si sa incerci s-o linisteti prin mangaieri cand o aduci in cada. Cand ai reusit s-o introduci in apa, ar fi bine sa incepi s-o speli imediat, incepand de la coada. Nu prelungi operatiunea mai mult decat e nevoie.

Iti mai ramane clatirea cu apa din belsug, dar astfel incat sa nu-i uzi ochii, urechile si boticul. La final, infasoar-o rapid intr-un prosop si poti sa-i dai o recompensa ca sa asocieze baia cu ceva placut.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea