Animale de companie

#infectie #catei #infectie ureche #urechi caini

Cum sa previi infectia urechii la caini

Curatarea regulata a urechilor cainelui este una dintre cele mai bune modalitati de a preveni infectiile care, din pacate, sunt destul de frecvente la patrupede , in special la cele cu urechile mari.



Urechile mari sunt mai supuse riscului de infectie deoarece ele pastreaza umezeala si nu permit aerului sa patrunda astfel incat sa usuce in mod natural zona interioara. Aceasta situatie este una favorabila, asadar, pentru dezvoltarea bacteriilor si pentru acumularea de cerumen , care produce astfel un teren propice pentru microbi.


Iata cum poti preveni infectiile urechilor la catei


Curata saptamanal urechile cainelui, sau chiar de doua ori pe saptamana daca acestea sunt lungi si mari. Cea mai simpla varianta este sa inmoi o discheta de bumbac in putin alcool medicinal si sa stergi cu atentie interiorul urechilor.


Cum se face curatarea urechilor


Ridica ferm urechile cainelui in sus, cu ajutorul varfurilor degetelor.

In cazul in care nu vrei sa folossti alcool medicinal, achizitioneaza de la pet-shop un lichid special pentru curatarea urechilor si a canalelor auditive ale catelului. Acestea se mai gasesc si sub forma de spray sau recipient cu picurator.

Foloseste lichidul special, iar inainte de a sterge cu o discheta de bumbac, maseaza bland urechile animalului in interior si permite-i apoi sa isi scuture capul. Daca urechile sunt forte murdare, se repeta acelasi procedeu.

Infasoara-ti pe degetul aratator o fasie de tifon sau o discheta de bumbac si indeparteaza cerumenul si resturile de mizerie ramase, insa ai grija ca miscarile sa fie foarte blande si sa nu apasi prea tare.


Sfaturi!


Daca animalutului ii place sa inoate si il duci la un lac sau la mare, asigura-te ca dupa fiecare contact cu apa, ii stergi si ii usuci bine interiorul urechilor. De asemenea, atunci cand in speli, ar fi bine sa eviti sa ii torni apa in urechi.

Verifica periodic urechile catelului cu ajutorul unei lanterne mici. Cauta semne de infectie (puroi) sau prezenta unor insecte ( acarieni pe care ii poate lua de la pisici).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea