Animale de companie

#animale #hamster #ingrijire hamster #curatare hamster

Cum sa previi aparitia mirosurilor neplacute la hamsteri

Indiferent de rasa hamsterului si oricat de mult s-ar spala acesta in fiecare zi, este destul de dificil sa il pastrezi pe acesta curat si proaspat ca un bebelus. Totusi, daca urmezi cativa pasi pentru igiena rozatoarei, cu siguranta animalutul va avea un miros mai placut.

1. Pastreaza-i cusca curata

Daca lasi hamsterul sa stea intr-o cusca care nu a fost curatata de 3 zile, fara indoiala blanita acestuia va avea un miros neplacut. Ar fi bine sa cureti zilnic cusca hamsterului cu apa si detergent, iar la final sa o clatesti cu putin otet.

De asemenea, se recomanda sa il mai lasi pe acesta, in timpul zilei, sa alerge intr-un spatiu inchis din casa (de preferat pe balcon, daca nu este aglomerat).

2. Spala toate accesoriile

Rotitele si toate accesoriile din cusca trebuie spalate si ele periodic. De preferat este sa inmoi toate aceste accesorii si jucarii in apa cu detergent, sa le lasi timp de jumatate de ora, dupa care sa le scufunzi in apa cu otet, pentru a se dezinfecta. La final clateste toate obiectele cu apa din belsug, lasa-le la uscat si monteaza-le inapoi in cusca.

Accesoriile trebuie spalate cel putin o data la trei saptamani, pentru a evita ca acestea sa devina prea mulrdare si pline de microbi.

3. Spala-l

Desi este neindicat sa faci baie hamsterului, atunci cand blana acestuia este foarte murdara, este licipicioasa si urat mirositoare, este recomandat sa il speli putin, chiar si numai in zona respectiva. Ai nevoie de apa calduta si putin sampon special pentru bebelusi. O picatura de sampon este necesara pentru a spala toata suprafata corpului (evita zona capului). La filnal clateste blanita hamsterului cu apa calduta din belsug.

Este foarte posibil ca animalutul sa devina agresiv in timp ce il speli, motiv pentru care trebuie sa ai foarte multa rabdare si sa il obisnuiesti treptat cu apa. De asemenea, evita sa il speli cu apa prea calda sau prea rece pentru ca se poate speria si te poate musca.

Imediat dupa baie, sterge bine blanita hamsterului si fereste-l de curent.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului