Animale de companie

#lesa #caini #plimbare caini #siguranta caini

Cum sa plimbi catelul in deplina siguranta

Sa plimbi un caine nu este atat de simplu pe cat pare la prima vedere. Atunci cand scoti catelul pe strada, este esential sa ai cu tine toate accesoriile necesare si trebuie sa te asiguri ca nu vor exista incidente provocate de el pentru ca in acest caz tu vei fi tras la raspundere.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a iesi la plimbare cu animalul tau de companie.



Foloseste lesa


Atunci cand indeplineste varsta necesara pentru a iesi afara, mergi la un pet-shop si achizitioneaza o zgarda si o lesa pe care sa le poarte de fiecare data cand iesi cu el afara. Aceste doua accesorii au scopul de a te ajuta pe tine sa tii cainele sub control. Astfel, cu ajutorul lesei, vei fi sigur ca animalul nu pleaca de langa tine, nu alearga dupa pisici, nu incearca sa atace oameni si nu se pierde.

Alege-i o zgarda confortabila, de preferat din piele si nu din metal, De asemenea, pentru ca tie sa iti fie mai comod, opteaza pentru o lesa derulanda, care sa ii permita catelului sa se indeparteze de tine atat cat ii permiti tu.

Totusi, acorda atentie alegerii acestor accesorii. De obicei ele sunt categorisite in functie de greutatea cainilor, asa ca trebuie achizitionate luand in considerare acest aspect.

De asemenea, zgarda trebuie prinsa in asa fel incat sa nu fie prea larga (pentru ca altfel cainele poate scapa), dar nici prea stramta astfel incat sa il sugrume.


Nu il lasa aproape de copii sau alte animale


In cazul in care este pui, il poti lasa sa se joace cu copiii, dar numai daca stii ca este bland si jucaus. Totusi, daca este adult si nu a avut prea mult contact cu copii, ar fi bine sa nu ii lasi pe acestia sa se apropie de cainele tau. De asemenea, este bine sa stii ca este foarte posibil sa aiba reactii violente fata de alti caini, mai ales daca au acelasi sex.


Invata ce sa eviti


Anumite lucruri pot reprezenta o capcana pentru animalul tau. Nu il lasa sa se apropie de tufisuri pentru ca acolo se pot ascunde pisici fara stapan, animale mici sau plante otravitoare . De asemenea, evita sa mergeti pe langa strazi circulate de masini , decat daca il tii in lesa, foarte aproape de tine. Este foarte posibil ca animalul sa fie atras de un lucru pe care il vede la distanta (o minge de tenis) si sa alerge in graba, traversand o strada aglomerata.

De asemenea, protejeaza-l de capusele din spatiile verzi cu ajutorul picaturilor impotriva insectelor sau prin achizitionarea unei zgarzi speciale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului