Animale de companie

#pisici #usita #mobila #animale

Cum sa montezi o usita pentru pisica

Indiferent daca stai la curte sau bloc usita pentru pisici faciliteaza accesul animalului dintr-o incapere in alta sau spre exteriorul casei. Usita este foarte practica, aceasta putand fi deschisa in ambele parti. De asemenea, dispune de un sistem de blocare, astfel incat aceasta sa se poata deschide doar intr-o singura parte, dar si de un sistem de blocare totala. In cazul in care te-ai hotarat sa achizitionezi o usita este important sa stii ca aceasta se instaleaza foarte usor, nefiind necesar sa chemi un profesionist. Un lucru de care trebuie sa tii cont insa este faptul ca usita poate fi montata doar in usile de lemn sau furnir si nu si in cele de metal.



Ai nevoie de:

 

  • Usita pentru pisici, care trebuie sa fie insotita de: suruburi si un sablon care te va ajuta la pozitionarea corecta a acesteia;
  • Smirghel ;
  • Bormasina;
  • Fierastrau electric ;
  • O rigla mare;
  • Creion;
  • Ochelari de protectie;
  • Banda adeziva;
  • Ruleta;
  • Surubelnita.


Cum se instaleaza


1 Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa masori inaltimea la care o pozitionezi. Pentru ca pisica sa poata intra si iesi fara sa se chinuie, usita trebuie pozitionata la o distanta adecvata. Inaltimea standard pentru o pisica adulta este de 10-15 cm fata de podea.

Cu ajutorul unui creion marcheaza aceasta inaltime in doua locuri, astfel incat sa asigure o linie dreapta. Uneste apoi cele doua puncte. Ai grija ca acestea sa fie pozitionate central pe usa.

2 Asigura-te ca puntele marcate pe sablon (care iti arata distanta la care trebuie date gaurile) sunt in conformitate cu cele atasate pe usita. Pozitioneaza apoi sablonul cu ajutorul benzii adezive, avand grija ca partea de jos a acestuia sa fie pozitionata pe linia trasata.

3
In locurile insemnate, da gauri cu ajutorul bormasinii. Indeparteaza apoi sablonul. Cu ajutorul riglei si al creionului uneste cele patru puncte. Decupeaza zona marcata cu fierastraul electric, avand grija sa urmezi liniile trasate.

4 Dupa indepartarea bucatii de lemn, curata usa de praf si talas. Netezeste apoi marginile gaurii cu ajutorului unui smirghel de granulatie medie.

5
Plaseaza cadrul usitei in dreptul zonei decupate si verifica daca usita se deschide si se inchide cu usurinta. Cu ajutorul creionului marcheaza toate cele patru locuri in care observi orificii pentru prinderea suruburilor. Indeparteaza apoi usita si da gauri, utilizand bormasina, pana ajungi pe partea cealalta a usii.

6 Pozitioneaza cu grija partea din fata a usitei, apoi pe cea din spate avand grija ca cele doua sa se imbine perfect. Este posibil sa ai nevoie de ajutorul unei alte persoane care sa tina partea din spate a usii pentru a nu se misca sau pentru a nu cadea in timp ce le fixezi cu ajutorul suruburilor.

7 Testeaza apoi usita pentru a te asigura ca ai pozitionat-o corect. Acum nu-ti mai ramane decat sa-i arati pisicii noua usita si sa o inveti cum sa o utilizeze. In cazul in care pisica ta are o litiera inchisa a care-i usita functioneaza pe acelasi principiu, este foarte probabil ca animalul sa stie deja ce are de facut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare