Animale de companie

#reptile #animale #iguana #hrana iguana #ingrijire iguana #igiena iguana

Cum sa iti mentii iguana sanatoasa

Chiar daca pare un animal rezistent, iguana are nevoie de ingrijiri adecvate pentru a ramane sanatoasa. Descopera, in continuare, ce ar trebui sa faci pentru a-ti mentine iguana sanatoasa!

1. Igienizeaza acvariul iguanei

Una dintre primele masuri pe care le poti lua pentru a te asigura ca iguana ta isi pastreaza sanatatea este igienizarea frecventa a acvariului sau. Tine cont de faptul ca reptila se poate imbolnavi cu usurinta daca traieste o perioada mai lunga de timp intr-un mediu insalubru . Cat de des ar trebui sa ii cureti acvariul? De circa 3-4 ori pe saptamana. Curata peretii, clateste accesoriile si schimba rumegusul sau materialul folosit la baza acvariului.

2. Atentie la hrana oferita iguanei

Iguanele sunt animale ierbivore, prin urmare hrana pe care i-o oferi trebuie sa excluda in totalitate carnea. Ofera-i, in schimb, legume cu frunze verzi, dar si dovlecei, sparanghel sau ciuperci, printre altele. Nu ar strica, de asemenea, sa incluzi fructe in alimentatia iguanei tale - zmeura, mango, merele sau papaya sunt toate alegeri inspirate.

3. Hidrateaza-ti iguana in mod corespunzator

In acvariul iguanei ar trebui sa se afle in permanenta un bol cu apa curata din care reptila sa poata bea dupa pofta inimii. In plus, nu ezita sa ii oferi alimente zemoase (fructe si legume).

Nu in ultimul rand, iguana are nevoie si sa inoate periodic, de aceea, daca nu poti plasa in interiorul acvariului un vas mare cu apa destinat inotului, permite-i reptilei sa se miste in voie intr-un alt recipient (evita, totusi, cada de baie , intrucat iguana poate lasa in urma excremente si, implicit, bacterii periculoase).

4. Nu uita de temperatura din interiorul acvariului

Pentru a fi sanatoasa, iguana trebuie sa traiasca intr-un mediu cu temperaturi de circa 30-32 C in timpul zilei. Este important sa ii asiguri si zone mai bine incalzite (35-39 C) unde iguana sa se poata rasfata si intinde dupa bunul plac. Pe timp de noapte, temperatura poate sa fie redusa pana la circa 21 C.

Foto: coldblooded.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea