Animale de companie

#limbajul corpului animale #limbajul corpului caine #interactiune caine #limbajul corpului #caini #animale de companie

Cum sa interactionezi corect cu un caine

De cele mai multe ori, atunci cand mergem in vizita la un prieten sa o ruda care are un catel, avem instinctul de a-l lua in brate sau de a ne repezi sa-l mangaiem si sa ne jucam cu el. Aceasta este o metoda gresita, cu atat mai mult cu cat cainele nu ne cunoaste!

 

Este important sa stii ca spre deosebire de noi, oamenii, care ne exprimam sentimentele verbal, cainii si le exprima prim limbajul corpului. De aceea trebuie sa fii foarte atent ce iti transmite aceasta, in caz contrar risti sa il sperii foarte tare sau sa-l enervezi, acesta ripostand agresiv.

Pentru a intelege mai bine ce simte un caine in astfel de situatii imagineaza-ti ca, o persoana pe care nu o cunosti te imbratiseaza brusc si doreste sa te sarute. Nu-i asa ca te vei simti agresat/a si vei dori sa te aperi?

O metoda corecta de a interactiona cu un caine este sa-l lasi la inceput sa te miroasa si sa se apropie de tine, fara sa-l privesti direct in ochi, in caz contrar va considera ca il ameninti. Odata ce acesta nu mai este speriat de prezenta ta il poti mangaia, pe spate sau intr-o parte a corpului. Nu te apleca deasupra lui, decoarece se va simti amenintat.

Artistul Lili Chin si proprietar al unui boston terrier, pe nume Boogie, vine in intampinarea noastra, ajutandu-ne sa intelegem ceea ce ne transmit cainii, prin ilustratii haioase.

 

Surse foto: barkpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea