Animale de companie

#pisoi orfan #pui de pisica #pisoi #ingrijire pisica

Cum sa ingrijesti un pui orfan de pisica

Ai gasit un pisoi abandonat, iar acesta nu are inca varsta necesara pentru a se descurca singur? Incearca ii oferi conditiile necesare pentru a se dezvolta intr-o maniera armoniasa si ai grija de sanatatea acestuia.


1.
Amenajeaza un coltisor in care sa doarma

Achizitioneaza un cos in care sa pui cateva pernute sau o paturica si in care sa il inveti pe pisoi sa doarma. Evita sa il tii tot timpul in brate, deoarece in clipele in care va ramane singur acasa se va simti abandonat. Acest lucru creste riscul ca animalul sa fie stresat sau depresiv, lucru care poate duce la imbolnavirea acestuia.


2. Foloseste o seringa pentru hranire

Achizitioneaza de la farmacie cateva seringi mici si foloseste-le (fara ac, desigur) pentru a hrani puiul de pisica. Asigura-te ca apesi foarte putin pe seringa si ca ii dai doar 2-3 picaturi pe secunda, astfel incat sa nu se inece. De asemenea, poti cumpara de la farmaciile veterinare biberoane speciale pentru puii de pisica.

Hraneste pisica cu lapte praf special, pe care il gasesti in cabinetele veterinare si in pet-shopuri. Evita sa ii dai felinei lapte de vaca, intrucat acesta este foarte gras si nepotrivit ca si concentratie pentru puiul de pisica.


3. Ofera-i mancare solida dupa implinirea varstei 6 saptamani

In momentul in care pisoiul atinge varsta de 6 saptamani, poti introduce in dieta acestuia mancare solida. Boabele uscate sau mancarea la plic sunt variantele principale, care nu trebuie sa lipseasca din dieta pisicii.

Incearca insa sa diversifici aceste produse. Cumpara 2-3 sortimente de boabe, pe care sa i le oferi prin rotatie. De asemenea, conservele sau mancarea la plic se gasesc in mai multe sortimente: cu ton, sardine, cu sunca, carne de vita sau de miel.


4. Spala pisoiul cu o carpa curata si umeda

Desi pisicile se spala singure, in cazul in care simti ca are nevoie de igiena, ar fi bine sa nu speli felina (sa nu o bagi sub jetul de apa). Cel mai bine este sa iei un prosopel sau o carpa curata, sa o umezesti cu apa calda si sa ii stergi daca se murdareste.

Daca ii faci baie, risti sa provoci imbolnavirea animalutului, al carui sistem imunitar nu este dezvoltat.

Daca vei respecta aceste reguli esentiale, pisoiul se va dezvolta rapid si nu va avea probleme de sanatate.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului