Animale de companie

#pitbull #pui de pitbull #pui de caine #ingrijire catei

Cum sa ingrijesti un pui de pitbull

 

Un pui de pitbull poate semana cu orice catelus, insa acesta tinde sa iasa in evidenta prin ingrijirea speciala de care are nevoie, incepand de la alimentatie si spatiul de joaca, pana la disciplina interactiunea cu oamenii.



Iata ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cresti un pui de pitbull in conditii optime


Acorda-i spatiul necesar


Fiind o rasa foarte energica, mai ales in primele luni de viata, pitbull-ul are nevoie de spatiu de joaca . In mod normal, acesta arde o cantitate dubla de calorii, spre deosebire de alte rase, atunci cand se joaca, ceea ce implica automat si un spatiu mai mare de desfasurare.

Un pui de pitbull tinut inchis intr-o camera sau doua, va acumula frustrari, lucru pe care nu si-l doreste niciun iubitor de animale. Daca in interiorul locuintei nu ai suficient spatiu, asigura-te ca iesi cu el afara, in parc, de cel putin 5 ori pe zi si il lasi sa isi consume excesul de energie.


Du-l la veterinar in mod regulat


O data la cateva saptamani, ar fi recomandat sa il duci pe catel la un control medical general. De asemenea, programeaza-i toate vaccinurile si nu depasi data recomandata de medic, pentru o dezvoltare optima, dar si pentru a evita eventualele probleme de sanatate. Atentie! Primul vaccin trebuie facut la varsta de 6 saptamani, iar apoi medicul va decide cand trebuie sa mai aduci catelul.


Hraneste-l corespunzator


Puii de pitbull au un stomac sensibil, asa ca trebuie sa acorzi atentie regimului alimentar, oferit conform unui program regulat. Consulta medicul veterinar pentru a afla care sunt cele mai bune produse alimentare pentru catelul tau si chiar daca se perinda pe langa tine atunci cand mananci, nu ii oferi nici macar o portie mica din mancarea ta pentru ca risti sa il imbolnavesti.

De asemenea, pe langa mancare, asigura-te ca puiul de pitbull are suficienta apa deoarece el consuma destul de multa, mai ales dupa ce se joaca si oboseste.


Disciplineaza-l


Pitbulii au agresivitatea in gene, iar daca nu incerci sa il disciplinezi inca din prima perioada a vietii, este foarte probabil sa ai probleme cu el atunci cand va creste si va fi greu de dresat.

Obisnuieste-l cu oamenii, lasa-i pe copii sa se apropie de el, dar permite-i in acelasi timp si interactiunea cu alte animale. De asemenea, apropie-te de el atunci cand mananca si umbla la bolul sau de mancare. In acest fel, eviti posibilitatea de a deveni agresiv atunci cand vine vorba de mancare, mai ales cand creste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea