Animale de companie

#porcusor de guineea #animalute #ingrijire porcusor

Cum sa ingrijesti un porcusor de Guineea

Porcusorii de Guineea sunt animalute excelente, in special pentru familiile in care exista si copii mici. Spre deosebire de alte rozatoare care pot fi crescute in casa, porcusorii de Guineea sunt mult mai dragastosi, se ataseaza mai repede, invata rapid zgomote pe care sa le asocieze cu anumite lucruri si musca decat daca se simti amenintati in vreun fel.



In general, ingrijirea unui astfel de animalut nu este prea solicitanta, iar daca ii oferi conditiile esentiale, vei avea un porcusor de Guneea fericit si iubitor


Hraneste-l asa cum trebuie


Multe persoane au tendinta sa isi hraneasca porcusorii de Guineea doar cu boabe si seminte achizitionate de la magazinele de specialitate. Totusi, rozatoarele mai au nevoie si de hrana proaspata din care sa isi ia necesarul de enervie, vitamine si minerale. Printre mancarurile preferate ale porcusorilor de guineea se numara rosiile, merele, salata verde si patrunjelul, asa ca cel putin o data pe zi ar trebui sa ii oferi cel putin unul dintre aceste alimente.


Mentine curatenia custii


O data la cel mult 3 zile este recomandat sa arunci talasul folosit, sa speli cusca cu apa si un detergent de vase , sa o lasi sa se usuce bine si sa ii pui talas curat. Astfel, porcusorul va fi curat, nu va mirosi urat si nu se va imbolnavi.


Spala periodic porcusorul


Oricat de mult s-ar spala singuri, porcusorii de Guineea ar trebui sa fie din cand in cand spalati cu putin sampon pentru animale mici sau pentru bebelusi. Totusi, ar trebui sa astepti aproximativ 2 luni intre spalari pentru ca samponarea excesiva poate cauza probleme la nivelul pielii sau blanitei porcusorului.

Asadar, pregateste un lighean cu apa calda, uda in totalitate blana animalului evitand pe cat se poate zona capului, samponeaza cu blandete si clateste cu apa calduta din belsug. Tamponeaza blanita animalului cu un prosop de hartie si mentine-l pentru 5 minute intr-un prosop curat, iar timp de jumatate de ora lasa-l sa stea intr-o camera incalzita, fara usi sau ferestre deschise.


Joaca-te cu el


Daca l-ai luat acasa la tine, trebuie sa ii acorzi atentia necesara. Chiar daca va parea foarte salbatic la inceput, el se va imblanzi intr-un timp foarte scurt si va reactiona atunci cand te va vedea, cand iti va auzi vocea si cand il vei striga. Tine-l in brate si vorbeste cu el ca si cum chiar te-ar intelege. Acest comportament va crea o legatura stransa intre animal si stapan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea