Animale de companie

#rase #akita-inu #animale #caini #rase caini

Cum sa ingrijesti un Akita Inu

Akita Inu este un caine de origine Japoneza, ideal daca iti doresti un animal de companie pentru protectie, dar foarte loial in acelasi timp.

Akita Inu este perfect pentru o familie cu copii - acesta este foarte calm, rabdator, iar instinctele sale de a proteja sunt foarte puternice.

Totusi, Akita Inu are nevoie de o ingrijire corespunzatoare, asa ca daca te hotarasti sa adopti un astfel de caine ar fi bine sa descoperi informatii utile despre necesitatile sale.

Igiena

Pentru ca are o blana foarte bogata, Akita Inu nu poate fi spalat la fel de des precum alti caini pentru ca risca sa raceasca. Cel mai bine este sa ii faci baie cainelui o data pe luna sau atunci cand blana lui devine vizibil murdara. Un alt aspect important este sa il speli cu doua saptamani inainte de a incepe perioada de naparlire si sa ii indepartezi apoi firele de par cazute, cu ajutorul unei perii speciale.

Hranire

Akita Inu are nevoie de o dieta bazata pe proteine. Astfel este indicat ca din alimentatia patrupedului sa nu lipseasca mancarurile si conservele speciale pe baza de miel, gasca, curcan, peste sau pui.

Akita Inu este destul de sensibil la nivel intestinal, asa ca nu poate fi hranit cu mancare pe care o prepari pentru intreaga familie. In afara de conserve si boabe, Akita Inu va manca fara probleme orez fiert cu legume si bucati de carne de vita.

Dresaj

Daca vrei sa il inveti pe caine anumite comenzi, ar trebui sa incepi antrenamentul inca din primele 2 - 3 luni. Cainele are o personalitate destul de puternica, iar daca nu il dresezi atunci cand este mic, el nu va fi deloc receptiv la maturitate si te vei confrunta cu probleme destul de mari.

Plimbare

Akita Inu este un caine care trebuie sa isi consume energia, asa ca are nevoie de un stapan care are mult timp la dispozitie in fiecare zi. In afara de iesirile regulate, Akita Inu are nevoie de o plimbare zilnica de aproximativ 30 de minute sau de o activitate intensa. Mergi cu cainele in parc si lasa-l sa alerge liber. Doar asa vei avea un caine sanatos si fericit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare