Animale de companie

#pisici #agresivitate pisici #batai intre pisici #sfaturi pisici

Cum sa impiedici bataile intre pisici

Atunci cand ai o pisica si vrei sa mai adopti una, este destul de complicat ca cele doua feline sa se inteleaga bine din prima clipa. Probabil ca in prima faza vei fi tentat sa renunti la pisica noua si sa scapi de o problema. In realitate, cu putina rabdare si atitudinea potrivita, vei reusi sa le faci pe pisici sa se tolereze.

Trebuie sa stii ca prima pisica va fi intotdeauna extrem de agresiva si va incerca sa o raneasca pe cea noua. Este vorba despre marcarea teritoriului.

1. Introdu treptat pisica noua

Poate crezi ca faci o favoare pisicii tale aducandu-i un companion de joaca. In realitate pisicile sunt foarte geloase si posesive si nu suporta sa isi imparta mancarea, teritoriul si stapanul cu o alta felina. Totusi, daca faci treptat "introducerile" este foarte posibil ca prima pisica sa inceapa sa se obisnuiasca cu ideea.

Pastreaza cele doua pisici in camere separate pentru inceput, iar apoi schimba locul felinelor, astfel incat acestea sa isi dea seama ca mai exista inca o pisica in casa. Cu cat acestea se vor obisnui mai mult cu mirosul, cu atat intalnirea va fi mai putin agresiva.

2. Acorda atentie primei pisici

Prima pisica pe care ai avut-o in casa este teritoriala si posesiva. Arata-i ca o iubesti foarte mult, alint-o si rasfat-o.

Ignora aproape in totalitate cealalta pisica si indreapta-ti toata atentia catre prima felina. In acest fel pisica va fi mai calma.

3. Tine separat pisicile

Dupa ce pisicile s-au intalnit, incearca sa le mentii, pentru cateva zile, in camere diferite. Abia dupa cateva zile poti permite pisicilor sa se intalneasca (sub supravegherea stapanilor) si sa inceapa sa se cunoasca mai bine. Eventual ar fi bine ca in camera sa fie doua persoane, fiecare dintre acestea sa tina in brate o pisica. Daca felinele isi misca usor coada si incep sa miaune puternic, ar fi bine sa le separi pentru inca o perioada de doua sau trei zile, pana cand acestea isi vor domoli temperamentul agresiv.

Sfat! Lasa ambele pisici sa isi faca nevoile in aceeasi litiera, astfel incat ambele feline sa simta mirosul celeilalte si sa se obisnuiasca cu el.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare