Animale de companie

#pasari #colivie #mancare pasari #agresivitate pasari

Cum sa imblanzesti o pasare agresiva

Pasarile de nu sunt rautacioase in mod nativ, deci nu ar trebui sa atace oamenii din senin sau sa aiba probleme de convietuire cu acestia. Cu toate acestea, pasarile de colivie isi manifesta, prin agresiune , problemele emotionale sau de sanatate, lucru care poate afecta relatia cu crescatorul. Iata cum sa imblanzesti o pasare agresiva.



1 Muta colivia intr-o locatie neutra.


Daca este posibil, schimba locatia coliviei intr-un loc diferit, neutru, pentru perioada in care efectuezi dresajul pasarii. Indepartarea pasarii de teritoriul cu care este familiarizata poate s-o determine, uneori, sa fie mai cooperanta cu stapanul.


2 Nu te teme de ea


Daca se repede sa te ciupeasca cu ciocul atunci cand bagi mana in colivie, incearca sa nu te retragi rapid si speriat. Miscarile bruste vor face pasarea sa fie si mai nervoasa si panicata.


3 Foloseste ustensilele necesare


Daca pasarea este atat de agresiva incat nu poti introduce mana, in siguranta, in colivie, incearca sa porti o pereche de manusi groase. Daca te ataca cu ciocul, incearca sa-i impingi usor ciocul inapoi, decat sa retragi rapid mana. Acest gest o va invata ca, oricat de tare te ciupeste, nu va reusi sa faca mana sa dispara.


4 Nu tipa niciodata la pasarea ta


Ridicarea tonului vocii, de furie sau durere, nu va face pasarea sa inteleaga ca a facut ceva rau. De fapt, este mai probabil ca aceasta sa repete comportamentul agresiv, vazand ca a creat o reactie asa puternica din partea ta.


5 Incearca sa oferi recompense


Ofera mici recompense pasarii si vorbeste-i pe un ton vesel cand incerci sa pui mana pe ea. Orice fel de pentru pasari, care-i face , este o buna recompensa. Chiar si laudele o pot convinge, in timp, sa doreasca sa interactioneze cu tine.


6 Repetitia este cheia


Fa-ti timp sa exersezi anumite lucruri cu pasarea. Repeta instructajul, cel putin o data pe zi, in fiecare zi. Cateodata poate dura mai mult pana sa vezi primele rezultate pozitive, insa repetitia este benefica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului