Animale de companie

#caine #caini #dresaj caini #dresare caine

Invata sa te impui in fata cainelui

Un caine va incerca sa isi domine stapanii inca din primele luni de viata. Acesta doresc sa isi construiasca un statut si sa fie ei cei care "preiau comanda" in casa.

Astfel, cainele va incerca sa se urce cu labele din fata pe tine, sa intre si sa iasa dintr-o incapere inaintea ta, sa iti ceara de mancare atunci cand esti la masa si, in general, sa faca tot ce vrea atunci cand vrea.

In acelasi timp, cainele are tendinta de a-si marcha teritoriul. Daca ii vei permite sa faca acest lucru si vei intra in zona respectiva, va considera ca i-ai incalcat teritoriul si nu va evita sa aiba gesturi de agresivitate.

Oricat de mult iti iubesti animalul de companie, nu il lasa pe acesta sa detina controlul si sa te domine. Iata cum sa-ti dresezi cainele, astfel incat acesta sa inteleaga ca trebuie sa asculte comenzile tale.


1. Arata-i ca depinde de tine

Nu ii permite sa manance pana cand tu nu ii dai voie sa faca acest lucru. Pune-i mancarea in bol si da-i comanda "sezi" la un metru distanta de bolul cu mancare. Invata-l sa astepte pana cand consideri tu ca este necesar si apoi da-i comanda "liber". In acest fel cainele va realiza ca tu esti seful, ca masa lui depinde de tine, ca tu decizi ce si cand trebuie sa faca.

Poate ca in prima faza acest gest ti se pare un act de cruzime, insa este necesar daca vrei sa stabilesti limitele cainelui tau.


2. Nu il lasa sa se urce pe tine

Cu toate ca atunci cand este mic te impresioneaza cu acest gest si iti este drag sa il vezi cum se bucura atunci cand te vede, faptul ca se urca pe tine reprezinta un gest de dominare.

Nu il lasa pe caine sa faca acest lucru. Ia-i labutele din fata si aseaza-l pe podea de fiecare data.


3. Nu ii da atentie atunci cand o cere

Este greu sa il ignori atunci cand iti cere sa il mangai, mai ales atunci cand este pui. Daca ii vei da atentie de fiecare data cand va avea el chef, te va considera o marioneta. Ignora-l atunci cand vine si se lipeste de tine. Cheama-l sa il mangai doar atunci cand vrei tu.


4. Impune-te in fata lui

Nu ii permite sa mearga in fata ta atunci cand il scoti la plimbare. Tu il plimbi pe caine, nu el pe tine. De asemenea, nu ii permite sa intre sau sa iasa dintr-o incapere inaintea ta.

Ridica tonul vocii atunci cand simti ca patrupedul depaseste anumite limite.

Doar asa vei reusi sa ii arati cainelui tau cine este liderul si cine domina pe cine.

Sursa foto: ning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea