Animale de companie

#ingrijire caini vara #caini #ingrijire caini #hidratare labute #labute uscate

Cum sa hidratezi labutele uscate ale cainelui

Labutele si pernutele cainelui tau sunt uscate, crapate sau sangereaza? Daca animalutul tau se confrunta cu aceasta problema, este recomandat sa iei de urgenta masuri. Altfel, este foarte posibil ca patrupedul sa mearga cu dificultate sau chiar sa faca infectii la nivelul labelor.


Determina sursa de uscare


Cainele tau obisnuieste sa se avante cu placere in toate baltile pe care le vede? Din pacate, apa murdara este una dintre sursele craparii labutelor, asa ca evita sa-i mai permiti animalutului sa mai paseasca prin apa murdara. Tine-l tot timpul in lesa si incearca sa il tii langa tine atunci cand va apropiati de o baltoaca.

De asemenea, uscarea si craparea pernutelor mai poate fi determinata de un consum insuficient de apa. Ar fi bine sa umpli mereu bolul cainelui cu apa proaspata si rece si sa speli recipientul cel putin o data pe zi, mai ales daca bea apa dupa ce mananca si murdareste apa.


Sterge labutele cainelui


Achizitioneaza servetele umede, hidratante (pentru pielea bebelusilor) si sterge labutele cainelui cu acestea. Desigur, de preferat este sa speli labutele cu apa calduta, insa este destul de dificil sa asezi cainele in cada dupa fiecare plimbare afara si sa ii speli pernutele.

Servetelele umede sunt practice si contin substante antialergene, care hidrateaza pielea crapata.

Totusi, macar o data pe saptamana poti spala labutele cainelui. Pe langa apa calduta este indicat sa folosesti un sapun lichid hidratant, pe care sa il masezi usor pe labutele cainelui. La final sterge pernutele cu un prosop de hartie.


Hidrateaza pernutele


Dupa ce speli sau stergi labutele cainelui cu servetele umede, aplica pe acestea un strat subtire de viamina A uleioasa sau de unguent de galbenele. De preferat este sa faci acest lucru seara, cand cainele se pregateste sa adoarma. Vei observa cum patrupedul va incerca sa isi linga labutele pentru a scapa de excesul de grasime, insa unguentul va patrunde in piele suficient de repede si va reusi sa hidrateze labutele.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare