Animale de companie

#adoptii #animale #pisici

Cum sa gasesti un camin pentru puii de pisica


Pisica ta tocmai a fatat sau ai gasit cativa pui de pisica abandonati , pe care nu ai putut sa-i lasi la voia sortii si ai decis sa-i iei acasa si sa le gasesti un camin. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa le gasesti cat mai repede o familie primitoare care sa le ofere dragostea si atentia de care au nevoie.



1. Mergi cu pisicile la medicul veterinar

Pentru a le gasi cat mai repede un camin este bine ca puii de pisica sa aiba primele vaccinuri facute si un carnet de sanatate. Multe dintre personele care vor un animal de companie vor sa aiba siguranta ca este sanatos si se afla deja in evidenta unui medic veterinar .

In cazul in care pisicile au fost gasite, acestea trebuie sa aiba parte de un control amanuntit. Medicul le poate face o serie de analize pisicii mama si va examina cu atentie puii, pentru a se asigura ca sunt sanatosi si nu au nevoie de ingrijiri speciale. Totodata, ii va controla si de paraziti si iti poate spune varsta aproximativa a pisoilor si sexul acestora. Toate aceste detalii iti vor fi de folos in gasirea unui stapan.
2. Intreaba cunoscutii daca vor o pisica
Intreaba persoanele pe care le cunosti (prieteni, vecini, colegi, rude etc.) daca doresc o pisica sau stiu pe cineva care ar dori una.

In cazul in care ai copii care merg al scoala, pune-i sa-si intrebe colegii daca doresc un companion. Cand primesti un raspuns pozitiv, ia mai intai legatura cu parintii acestora pentru a te asigura ca sunt de acord cu adoptarea unei pisici. In caz contrar exista pericolul ca pisica sa fie abandonata pe strada.
3. Pune afise la cabinetele veterinare, pe strada si in magazine
In acelasi timp ar fi bine sa ii pui afise in marile intersectii din orasul in care te afli, dar si in cabinetele veterinare din imprejurimile casei. Ai grija ca afisele sa fie vizibile atat de catre pietoni cat si de soferi. Astfel vei avea mai multe sanse de a le gasi mai repede un stapan.

Nu uita sa atasezi pe afis o poza cu pisicile pe care le dai spre adoptie si sa specifici varsta, rasa, culoarea blanii si a ochilor si sexul puilor.

In partea de jos a afisului este important sa treci un numar de telefon la care poti fi contactat si/sau o adresa de e-mail, pentru ca doritorii sa poata lua legatura cu tine sau sa iti ceara informatii in plus despre pisici.
4. Pune anunturi pe internet
In acelasi timp, pune anunturi si pe internet. O mare parte din utilizatorii de internet isi pot cauta un companion accesand site-uri sau forumuri dedicate animalelor. De asemenea, poti gasi chiar si cereri de adoptie pentru pisici, de la userii care isi doresc una.

Iata cateva site-uri unde poti gasi si adauga anunturi:

5. Stabileste o intalnire cu doritorii
Vorbeste cu persoana care doreste un pisoi si intreab-o daca este sigura ca poate avea grija de ea si stie ce presupune acest lucru.

In cazul in care nu vrei ca persoanele straine sa-ti intre in casa, stabileste un loc de intalnire undeva in oras, pentru a-i da pisica.

Tips:

  • Nu separa pisoii de pisica-mama pana cand acestia nu au fost intarcati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului