Animale de companie

#pesti #acvariu #ingrijire pesti

Cum sa formezi o pereche compatibila de pesti in acvariu

Tabloul unui cuplu de inotand fericiti intr-un acvariu este nepretuit. Daca iti doresti si tu sa ai o pereche de , trebuie sa ai tii cont de caracterisitcile fiecarei specii de pesti si de cerintele lor. In plus, trebuie sa fii pregatit si pentru eventualitatea aparitiei unor pui.



1 Daca ai in plan sa gazduiesti numai o pereche de pesti, atunci ar fi frumos sa cumperi un acvariu mai mic, in care sa-i tii numai pe ei doi. Ideal este bolul realizat din sticla, cu rotunda, chiar daca exista varianta acvariilor mari, patrate.

2 Bolul rotund de sticla este singurul care iti ofera avantajul gemoteric de a vedea pestii din orice unghi. Forma acestuia si transparenta totala a peretilor sunt cu atat mai importante cand este vorba de o pereche de pesti. Astfel, vei avea ocazia sa-i vezi cum se urmaresc unul pe celalalt si se joaca tot timpul impreuna.

3 Pestisorii aurii se numara printre speciile cele mai decorative, datorita coloritului deosebit al solzilor. In plus, nu degeaba este atat de des intalnit tabloul unei perechi de pestisori aurii. Aceasta specie nu poate supravietui daca membrii ei cresc in singuratate .

4 O alta specie de pesti carora le place viata in cuplu sunt pestii Betta. Acestia pot supravietui si cu o cantitate de apa mai mica, deoarece au o constructie speciala, care le permite sa respire la suprafata apei.

Avantajul acestei specii de pesti este ca sunt destul de colorati, deci sunt alegerea perfecta pentru un bol de sticla. Masculii Betta nu se adapteaza prea usor, insa femelele Betta sunt partenerele ideale.

5 Daca vrei sa tii mai multe specii diferite de pesti in acelasi bol, trebuie sa te asiguri ca sunt compatibili si ca nu sunt agresivi, astfel incat sa convietuiasca fara sa-si faca rau.

6 Exista specii de pesti care nu trebuie tinute impreuna sub nici o forma. Cea mai periculoasa specie este piranha. Nici macar doi pesti din aceasta specie nu pot fi lasati impreuna pentru ca vor concura pentru mancare si se vor razboi tot timpul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului