Animale de companie

#dresaj #caini de vanatoare #dresare caine

Cum sa dresezi un caine de vanatoare sa vina cand il chemi

Cainii de vanatoare se numara prinre cele mai neastamparate si greu de controlat rase, deoarece sunt hiperactivi si distrasi tot timpul de elemente in miscare. De aceea, dresarea cainelui pentru a raspunde prompt si rapid la chemare este o adevarata incercare pentru cei care nu au mare experienta in acest domeniu.

 

1. Gaseste varianta ideala de chemare


Daca te afli in situatia de a chema urgent cainele la tine (a gasit un cadavru de animal sau o gramada de excremente in care se pregateste sa se rostogoleasca) trebuie sa fii pregatit sa iei rapid o masura. In acest caz, daca patrupedul se afla in plin proces de mirosit, repetarea chemarii nu va avea nici un efect asupra lui. In loc de asta, incearca sa-i oferi alt obiect de atractie, sa-i distragi atentia cu alt obiect sau jucarie aflata in posesia ta. Poti sa-ti modifici putin vocea ca sa pari ca vrei sa te joci cu el si sa sune a ceva distractiv .


2. Arata-i consecintele clare


Cainii de vanatoare au prostul obicei de a ignora uneori chemarile stapanilor. Cu alte cuvinte, iti spune clar "nu acum ca am treaba". Nu se va dezvata de acest obicei daca nu iei masuri urgente.

Ai doua variante, insa nu face greseala sa il strigi de mai multe ori, pentru ca nu faci decat sa-l incurajezi sa te ignore si sa observe ca nu exista nici o consecinta nefavorabila lui.
1. Mergi la el si ia-l de lesa, tragand ferm, dar nu smucit. Astfel va intelege ca "nu acum ca am treaba" inseamna "chiar acum, fara nici o scuza".
2. Mergi la el si il atingi usor ca sa te remarce, dupa care ii faci semn sa te urmeze, lovind usor propriul picior.


3. Foloseste lesa extensibila


Majoritatea cainilor de vanatoare ar trebui tinuti sub control cu ajutorul unei lese extensibile. Cainii de vanatoare care traiesc in zone cu trafic mare de masini sau sunt inconjurati de multe animale libere, care le pot distrage atentia, au nevoie si mai mare de acest ajutor pentru a-i tine sub control. Nu risca pentru ca un moment de neatentie si cainele poate fi ranit sau il poti pierde definitiv din cauza nevoii sale de explorare continua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea