Animale de companie

#caini #animale #dresaj

Cum sa dresezi un caine batran

Nu doar cainii tineri pot fi dresati. Chiar daca ai deja un caine care a depasit de mult varsta tineretii, inca il mai poti invata anumite trucuri. Motivele pentru care este bine sa dresezi un caine la batranete sunt stari de apatie ale acestuia, faptul ca medicul i-a recomandat sa faca mai multa miscare sau pur si simplu pentru ca ai mai mult timp la dispozitie. Desigur, vei avea nevoie de mai multa rabdare decat in cazul unui catelus.

 

Antrenand un caine batran , nu ii vei schimba personalitatea, ci pur si simplu il vei invata trucuri noi sau i le vei aminti pe cele pe care le invatase in tinerete. In general, cainii batrani au tendinta de a fi mult mai calmi si mai receptivi la mediul inconjurator, iar acest lucru ii ajuta sa invete mai repede.

Ca sedintele de antrenament sa dea roade trebuie sa ai in permanenta o atitudine pozitiva . Chiar daca animalul nu asculta intotdeauna comanda pe care i-o dai, nu te enerva si nu renunta la antrenament.
 

1 Alege ora la care efectuati antrenamentele. Alege-o in asa fel incat sa poti respecta programul atat in week-end cat si in zilele lucratoare. Este important ca animalul sa se invete cu o rutina. Acorda-i timp atat pentru plimbarile zilnice cat si pentru antrenament. Le poti combina cu succes ducand cainele intr-un parc din apropierea casei la o scurta plimbare urmand ca apoi sa-l antrenezi.
 

2 Pentru antrenamente alege un loc in care cainele sa se poata odihni. Deoarece nu mai este la fel de agil cum era in tinerete, cainele va obosi mult mai repede si va avea nevoie de pauze pentru a se odihni.
 

3 Nu uita sa iei cu tine si cateva recompense pentru a-i starni cainelui si mai mult interesul pentru antrenament.
 

4 Incepe antrenamentele cu comenzi simple precum: „vino aici”, „stai” sau „sezi”. In cazul in care cainele sufera de afectiuni precum displazie sau artrita, si ii este greu sa stea, foloseste mai des comanda „culcat”.

Sedinta de antrenamente trebuie sa dureze aproximativ 30 de minute. Nu suprasolicita cainele. De asemenea, nu il invata mai mult de o comanda odata. In cazul in care vei incerca sa-l inveti doua sau mai multe comenzi, cainele le poate incurca intre ele sau nu va sti ce trebuie sa faca.

Repeta fiecare exercitiu pana cand cainele reuseste sa il efectueze cateva zile la rand fara probleme. Treci apoi la un alt exercitiu.
 

5 Fiecare sesiune de antrenament trebuie sa inceapa cu o „recapitulare”. Odata ce cainele incepe sa invete o a doua comanda, inainte de antrenemant este indicat sa recapitulati prima/primele comenzi invatate. In acest fel eviti ca animalul sa uite una dintre comenzile invatate anterior.
 

6 Odata ce l-ai invatat pe animal toate comenzile dorite, nu opri antrenamentele. Mergeti zilnic la plimbare si pune-l sa repete comenzile invatate. Nu este obiligatoriu sa le repete pe toate intr-o singura zi. Poate repeta doar una singura, urmand ca a doua zi sa repete o alta comanda.

Sursa foto : www.thedogtrainingformula.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea