Animale de companie

#vaca #mobilier #unghii pisica #zgarieturi pisica

Cum sa dezveti pisica sa zgarie mobilierul

Pisicile obisnuiesc sa zgarie orice suprafata din casa si nu pentru ca vor sa iti distruga bunurile, ci pentru ca acest lucru este in instinctul lor, dar si pentru ca aceasta este unica modalitate prin care ele isi pot toci ghearele.



Daca ai o pisica, ai observat cu siguranta cu ea zgarie parchetul, canapeaua de piele, mobila sau peretii si fara indoiala in astfel de momente ai tendinta sa o pedepsesti. Totusi, inainte de a aplica pedepse felinei tale, ar fi bine sa ai in vedere alte optiuni, printre care:


Ofera-i un sisal


Sisalul este un suport cu fibre naturale pe care pisica isi poate asculti ghearele. Acesta se poate achizitiona sub forma de stalp (rotund sau patrat), iar mai nou sub forma de canapele cu diverse designuri. Pe langa fibre naturale, aceste produse mai contin si iarba pisicii care dau felinelor o stare de relaxare.

Asadar, din momentul in care ii oferi un sisal, invata-l sa isi toceasca unghiile pe acesta. Astfel, atunci cand il vezi ca incepe sa iti zgarie mobila, canapeaua sau parchetul, impinge-o usor cu botul in aceasta si apoi du-o la sisal. Este bine sa stii ca sunt sanse mari ca pisica sa insiste sa iti zgarie mobila, motiv pentru care trebuie sa faci acelasi gest de fiecare data.

Pretul unui sisal variaza intre 30 si 200 de ron.


Recompenseaz-o


De fiecare data cand pisica ta zgarie mobilierul ceart-o si incearca sa ii iei farfuria cu mancare ori sa ii faci un alt lucru pe care sa il priveasca ca pe o pedeaspsa. Pe de cealalta parte, atunci cand foloseste instrumentul cumparat de tine, rasplateste-o cu ceva bun.


Urmareste pisica


Este foarte posibil ca pisica ta sa inceapa sa zgarie mobila atunci cand ii este foame, cand se trezeste din somn sau cand are nevoie de afectiune. Urmareste aceste semne si incearca sa ii oferi tot ce are nevoie inainte de a trece la fapte.

Totusi, sunt sanse mari ca pisica sa inceapa sa faca acest lucru fara niciun motiv sau din pura plictiseala .


Fii consecvent in disciplinarea pisicii


Dupa nenumarate incercari de a convinge pisica sa nu mai zgarie mobila, vei avea cu siguranta tendinta sa ii aplici pedepse fizice, insa acest lucru nu va face decat sa stimuleze ambitia pisicii si sa isi puna obiceiul in practica atunci cand nu esti acasa. Cel mai bine este sa insisti sa ii arati locul in care trebuie sa mearga si obiectul pe care trebuie sa il foloseasca, ori de cate ori are chef sa zgarie ceva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea