Animale de companie

#caini #animale #igiena #ingrijire

Cum sa cureti singur urechile cainelui

Urechile sunt cele mai neglijate parti ale corpului unui caine. Aproape orice catel isi petrece cel putin o ora pe zi in afara locuintei. Astfel, in urechile lui se aduna multi microbi si praf, care pot duce la aparitia infectiilor.


De aceea, este bine ca cel putin o data pe saptamana, sa-ti faci timp sa i le ingrijesti. Pentru a-ti fi mai usor sa-i cureti urechile, iata cativa pasi care iti pot fi folositori.


1. Inainte de a curata singur urechile patrupedului tau, pentru prima data, mergi cu el la medicul veterinar pentru a-i face un consult. De asemenea, iti va recomanda o solutie speciala de curatat urechile.

Este foarte important sa folosesti o solutie recomandata de medic si nu una aleasa la intamplare de pe rafturile farmaciei, pentru a evita orice neplaceri pe care acestea le pot cauza.

2. Toarna cateva picaturi de solutie, pe o bucata de vata sau pe un disc demachiant . Ai grija insa, sa nu il imbibi foarte tare. Curata-i apoi urechile incepand cu partea superioara si ajungand inspre cea inferioara.

Nu apasa foarte tare deoarece ii poti provoca dureri. De asemenea, nu este indicat sa folosesti betisoare pentru curatat urechile deoarece ii poti perfora timpanul.

3. Dupa ce ai terminat de curatat ambele urechi lasa catelul sa-si scuture capul. Astfel va scapa de lichidul in plus care ii poate cauza infectii, cum ar fi otita .


4. Sterge urechile animalului cu ajutorul unei bucati de vata uscata, pentru a absorbi restul de lichid ramas si pentru a curata resturile de ceara si murdarie .


5. La sfarsitul operatiunii de curatare, recompenseaza cainele si lauda-l ca a fost cuminte. In acest fel, data viitoare catel va fi mult mai cuminte si rabdator sa termini.


6. Nu uita sa verifici periodic starea de curatenie a urechilor. In general, urechile unui caine se murdaresc mult mai repede decat cele ale unei pisici, deoarece acesta iese din casa si acumuleaza mult mai mult praf.

Curatarea nu este necesara daca nu exista urme de ceara sau murdarie in urechi.

Tips:

  • Daca animalul prezinta infectii sau alte modificari la nivelul canalului auditiv, nu ii curata urechile. Mergi cu el de urgenta la medicul veterinar;
     
  • Daca ai un caine agresiv este indicat sa-i pui botnita in timpul curatarii urechii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului