Animale de companie

#caine #veterinar #dantura #periaj #dantura catei

Cum sa cureti dantura unui caine

Dantura cainelui tau are nevoie de o igiena periodica, iar aceasta responsabilitate ii revine stapanului sau. Sanatatea orala canina este foarte importanta deoarece un caine cu dureri dentare sufera extrem de mult si ca ii este destul de greu sa manance alimente tari (oase, boabe etc).



Totusi, cu ajutorul unui periaj corect aplicat periodic, catelul tau va fi ferit de aceste probleme. Iata cum trebuie sa cureti dantura unui caine.


Invata-l cu igiena dentara de cand este pui


Ca in cazul oricarei forme de instruire, cel mai bine este sa incepi sa aplici igiena dentara inca din primele luni de viata. Asadar, in momentul in care dintii cainelui incep sa se mareasca, este absolut necesar sa aplici primul periaj si sa il reaplici la cel mult 4 zile pentru a se obisnui cu ideea.


Achizitioneaza pasta de dinti pentru caini


In pet-shopuri sau farmacii veterinare se gasesc paste de dinti speciale pentru caini. Alege un produs cu fluor pentru a preveni eventualele probleme dentare si bolile gingiilor si foloseste-l conform instructiunilor. De preferat este sa folosesti cantitati mici de pasta de dinti, mai ales la inceput, pentru ca este posibil ca animalutul sa nu o accepte, cu atat mai putin daca este in cantitate mare.


Alege o periuta de dinti speciala


Vei fi probabil tentat sa cumperi o periuta de dinti normala, insa trebuie sa stii ca, pe langa pasta, exista si periute speciale pentru caini. Acestea sunt foarte inguste, special create pentru dantura canina.


Testeaza terenul


Este foarte posibil ca animalutul sa nu accepte prea bine ideea de igiena orala, asa ca cel mai bine este sa ii testezi reactiile. Incearca sa ii periezi dintii doar cu periuta speciala (fara pasta de dinti) pentru a-i vedea reactiile. Totusi, inainte de acest pas, este recomandat sa ii faci catelului toate vaccinurile (inclusiv anti-rabie) pentru a preveni orice risc.


Aplica periajul


In cazul in care catelul are o reactie buna si sta destul de linistit in timpul periajului, poti utiliza si pasta de dinti. Ai grija insa ca periajul sa nu dureze, pentru inceput, mai mult de 1 minute pentru ca ii poti da o stare de anxietate, ajungand astfel sa fuga de periaj.
 

Ai nevoie de un veterinar? Gaseste medici veterinari online pe www.cautveterinar.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea